Азипирин

Този продукт не може да бъде закупен!

Азипирин

Артикул код: 141

АЗИПИРИН - таблетки за кучета и котки

Състав:

Всяка таблетка съдържа: Praziquantel 50 mg, Pyrantel embonate 150 mg и помощни вещества до 600 mg.

Действие:

Азипирин таблетки съчетава в себе си цестоцидното действие на празиквантела с нематоцидното действие на пирантел ембоната.

Празиквантелът предизвиква еластична контракция на мускулните елементи на цестодите, вакуолизация и деструкция на тегумента, последвано от парализа, лизис и смърт на паразита.

Пирантел ембонатът блокира нервно-мускулната проводимост на нематодите (холинергичен агонист) чрез трайна деполяризация на постсинаптичните мембрани, последвана от парализа, смърт и изхвърляне на паразитите спонтанно с фекалиите.

Терапевтични показания:

За лечение на чревни цестодози и нематодози при месоядните животни (кучета и котки), причинени от Echinococcus granulosus, Е. multilocularis, Taenia pisiformis, T. multiceps, T. taeniaeformis, Dipylidium caninum, Trichuris vulpis, Toxocara canis, T. mistax, Toxascaris ieonina, Ancylostoma caninum и Uncinaria stenocephala.

Противопоказания за употреба:

Да не се прилага при кученца и котенца под 4-седмична възраст (липсва необходимост от дехелминтизация). Да не се използва заедно с левамизол, пиперазин и органофосфорни съединения.

Странични реакции:

Рядко (при 1 - 2 % от кучетата и котките) се наблюдава повръщане, което не изисква специална терапевтична намеса.

Лекарствени или други форми на взаимодействие:

Левамизолът, пиперазинът и органофосфорните съединения имат сходен механизъм на действие с пирантела и последният може да усили токсичното им действие.

Дозировка:

По 5 mg празиквантел и 15 mg пирантел ембонат на 1 kg телесна маса (пo 1 таблетка на 10 kg); максимум по 5 таблетки на куче и по 1 таблетка на котка.

Начин на приложение:

Вътрешно чрез директно поставяне на таблетката върху основата на езика или с помощта на малко количество любима храна.

Съхранение:

На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 °С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

прегледи 4615

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти