БеНеурин

Този продукт не може да бъде закупен!

БеНеурин

Артикул код: 142


БЕНЕУРИН - обвити таблетки за кучета и котки

Състав:

Всяка таблетка съдържа: Thiamine nitrate 15 mg, Pyridoxine hydrochloride 10 mg, Cyanocobalamin 0.02 g и помощни вещества до 150 mg.

Действие:

Активните съставки на БеНеурин обвити таблетки - тиамин нитрат, пиримидин хидрохлорид и цианокобаламин - влизат като коензими в комплекса от ензимни системи, регулиращи обмяната на въглехидратите, мазнините и белтъчините.

Витамин В1, като тиамин пирофосфат (кокарбоксилаза) се изразходва усилено при приемане на повече въглехидрати, тъй като участва активно в техния метаболизъм. При хипо- и авитаминоза В, той подобрява бързо функцията на нервната система и води до ограничаване или изчезване на полиневритните прояви.

Витамин В6 спомага за използване от организма на ненаситените мастни киселини и за преаминиране на някои аминокиселини, подобряване функцията на черния дроб, нервната система и кръвотворните органи.

Витамин В12 участва предимно в белтъчната обмяна и при синтезата на съединения с подвижна метилна група (холин, метионин) и на нуклеинови киселини. Усилва регенеративните процеси и растежа на младите животни, влияе благоприятно върху функцията на нервната система, оказва антидистрофичен ефект на черния дроб, подобрява функцията на храносмилателната система и действа благоприятно на кожата и половата система.

Терапевтични показания:

За лечение на хипо- и авитаминози В1, В6 и В12 при кучета и котки; на възпалителни и дегенеративни процеси на периферните нерви - неврити, полиневрити, невралгии, парестезии, парези и парализи; на сидеробластна, хипопластична, макроцитарна и хипохромна анемия; на агранулоцитоза; на астения и миастения; на алергични страдания; на себороични дерматити, екземи; на чернодробни заболявания, интоксикации; при вътрешно прилагане на антибиотици (особено с широк спектър на действие) и други химиотерапевтици.

Противопоказания за употреба:

При свръхчувствителност към някое от активните или помощните вещества.

Начин на приложение:

Вътрешно чрез директно поставяне на таблетката върху основата на езика или с помощта на малко количество любима храна (като примамка). При отказ, таблетката се стрива на прах и се посипва върху или се смесва с храната.

Странични реакции:

Не са наблюдавани.

Дозировка:

 • Кучета
  • Гигантски породи кучета (над 45 кг в зряла възраст): по 5 - 61/2таблетки дневно
  • Едри породи кучета (26 - 44 кг): по 3 - 51/2 таблетки дневно
  • Средни породи кучета (11 - 25 кг): по 2 - 31/2 таблетки дневно
  • Дребни породи кучета (5 -10 кг): по 1 - 21/2 таблетки дневно
  • Много дребни породи кучета (до 5 кг): по 1/2 -1 таблетка дневно
 • Котки
  • Котки с маса над 3 кг: по 1/2 - 2 таблетки дневно
  • Котки с маса до 3 кг - по 1/3 до 1 таблетка дневно

прегледи 4390

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Коментари за БеНеурин

 1. 1.

  Na kakva cena e

 2. 2.

  До 1. Анонимен - За момента продуктите не могат да бъдат закупени! Магазинът все още не работи.

 3. 3.

  Имате ли БеНеурин и колко струва?

Свързани продукти