Вътрешен филтър sera fil за терариум

Този продукт не може да бъде закупен!

Вътрешен филтър sera fil за терариум

Артикул код: 8255

 

Вътрешни филтри sera fil - забравете за неприятните миризми и плуващи отпадъци в терариума

 

Предлага се в два модела за терариум с вода до 60 л. ( sera fil 60 ) и до 120 л. ( sera fil 60 ).

 

Добре поддържан трарриум с костенурки и други животни е възможен и в по малки по обем терариуми. В тази връзка sera fil 60 / 120 е идеален за терариуми до 60/120 л. Големият филтърен обем (съответно 200/350см2) гарантира оптимална филтрация, възможно най доброто биологично разграждане на отпадъците и осигурява кристално чиста и биологически стабилна вода.

 

Пречистване на водата в няколко стъпки:

 

1. Механично: едрите отпадъци механично се филтрират от филтърната гъба в първото отделение.

2. Химично: активният въглен sera super carbon в другото оделение премахва токсичните органични замърсявания, както и пестицидите, и лекарствата.

3. Третото отделение на филтъра включено в sera fil 120 съдържа sera siporax mini®. В тази част се извършва биологичното пречистване. sera siporax mini® има голяма площ за развитие на полезните пречистващи бактерии. Тази трета част може допълнително да се добави и на sera fil 60.

4. Третото отделение увеличава полезният филтърен обем и повишава капацитета на филтъра.

 

Възможност за отделно закупуване и добавяне на модул, гъба, sera siporax mini® и sera super carbon.

 

Енергоспедстващи, изразходват съответно 7 / 10 W. Тихи и лесени за почистване и поддръжка. Включени са и комплект от части за различна инсталация в аквариума ( спрейбар, Г – образни свръзки, вакумчета, възможност за вкарване на въздух ).

 

Възможност за регулиране на дебита с две стандартни втулки с различен диаметър.

 

Технически данни: 230V - 50Hz, 7 W, 380 l/h, H 0.9 m

 

Важно: Само за сладководен терариум. Да не работи дълго време извън водата.

 

Препоръки за максимална ефективност:

 

За максимална ефективност биологичните филтри трябва да работят постоянно, като се изключват за макс. 30 мин за почистване и поддръжка на аквариума. Да не се дезинфекцирват или почистват с препарати. Гъбата и sera siporax mini® да се изплакват само в аквариумна вода. Ние препоръчваме добавянето на биостартерите ( препарати съдържащи почистващи бактерии и ензими ) sera nitrivec и sera filter biostart при всяко почистване на филтъра.

 

Първият месец след стартиране на филтъра проверявайте нивата на нитритите два пъти седмично със sera NO2 test ( тест за нитрати ), както и след всяко почистване на филтъра. Честото замърсяване на филтъра е сигнал за прекалено малък терариум или прехранване. При нормално количество на замърсявания почиствайте филтъра на всеки 3-4 месеца. Регулярно проверявайте за запушване на филтъра от листа на растения и отпадъци

Производител: Sera

прегледи 290

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти