Гентакулин 0.3%

Този продукт не може да бъде закупен!

Гентакулин 0.3%

Артикул код: 140


ГЕНТАКУЛИН 0.3% - очна маз

Състав:

Gentamicin (като сулфат) 3 mg и помощни вещества до 1g.

Действие:

Гентамицинът е аминогликозиден антибиотик с активност предимно срещу Грам-отрицателни и някои Грам-положителни аеробни микроорганизми - колибактерии, протеуси, Pseudomonas aeruginosa, шигели, клебзиели, пастьорели, салмонели, бруцели, кампилобактерии, листерии, стафилококи, стрептококи, микоплазми, вибриони и др.

Действа бактерицидно чрез инхибиране на белтъчния синтез на рибозомно разнище. Активен е както в логаритмичната, така и в стационарната фаза от развитието на микрооганизмите, като по - висока е активността му във фазата на усилен растеж и в леко алкална среда. Ефектът е концентрация-зависим, с ясно изразен постантибиотичен ефект. Активен е срещу почти причинители на очни заболявания при кучета и котки.

Терапевтични показания:

Препаратът е предназначен за употреба при кучета и котки за локално лечение на конюнктивити, блефарити, блефароконюнктивити, кератити, хордеолуми, дакриоцистити, пълзяща язва на роговицата, вторични инфекции при ерозии и язви на роговицата, включително при херпес на същата; профилактично след екстракция на чужди тела от роговицата и конюнктивата; предоперативно и следоперативно при екстра- и интрабулбарни операции.

Противопоказания за употреба:

Свръхчувствителност към аминогликозидни антибиотици.

Нежелани реакции:

Могат да се наблюдават преходно зачервяване на очните лигавици и алергични прояви. При продължително приложение са възможни суперинфектни състояния (прекомерно развитие на нечувствителни микроорганизми - гъбички и др.).

В такива случаи медикацията се прекратява и се провежда подходящо лечение. Затова третирането с Гентакулин 0,3 % очна маз се ограничава до не повече от 7-10 дни.

Начин на приложение:

Външно в долния конюнктивален сак. Конусът на тубата да не се допира до очните тъкани.

Дозировка:

Стълбче от унгвента с дължина около 10 мм се изстисква в долния конюнктивален сак, 2-3 пъти дневно. Лечението продължава от 4 до 10 дни.

4.5, 2 гласа

прегледи 3825

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти