Гентамицин 10 % инжекционен разтвор

Този продукт не може да бъде закупен!

Гентамицин 10 % инжекционен разтвор

Артикул код: 29

Състав

Гентамицин сулфат, еквивалентна база гентамицин 0,1 грама. Помощни вещества до 1,0 мл.

Фармакологично действие

Гентамицин е аминогликозиден антибиотик с бактерициден ефект, главно срещу Грам-отрицателни и някои Грам-положителни микроорганизми (Escherichia cоli, Salmonella spp., Klebsiella spp., Shigella spp., Proteus и щaмове на Pseudomonas, Стафилококи, бета-хемолитични стрептококи, Corynebacteria, Mycoplasma, и т.н.).
Той се абсорбира бързо от мястото на инжектиране и се задържа в кръвта и тъканите за 12 - 24 часа. Елиминира се в непроменен вид с урината, където неговите концентрации, значително надвишават тези в кръвта.

Показания

За лечение на дихателните пътища, стомашно-чревни и урогенитални инфекции (бронхит, пневмония, пиелонефрит, цистит, уретрит, ендометрит, метрит, колибацилоза, салмонелоза, инфектирани рани, пиодермия, сепсис, и т.н.), причинена от чувствителни на гентамицин микроорганизми.

Нежелани реакции

В случаите на продължително приложение в по-високи дози препарата може да причини тежки нефрити и да нанесе поражения на вестибуларния апарат и слуховите органи, особено при котки. При поява на атаксия и повръщане, лечението трябва да бъде прекратено.

Противопоказания

Тежки бъбречни заболявания, придружени от азотемия. Да не се прилага едновременно с обща анестетици, мускулни релаксанти, други аминогликозиди, полимиксини.

Карентен период

За месо (с изключение на бъбреците и на мястото на инжектиране) - 7 дни след последния прием на препарата.
За бъбреците и на мястото на инжектиране - 45 дни следпоследния прием на препарата.
За мляко - 2 дни след последния прием на препарата.

Начин на приложение

Интрамускулно, подкожно, устно и вътрематочно.

Дозировка

- Интрамускулно
Големи и дребни преживни животни, коне 2 - 4 мг / кг тт (2 - 4 мл/100 кг т т).
Прасета 5 мг / кг тт (0,5 мл/10 кг телесно тегло).
Кучета и котки 4 - 6 мг / кг тт (0,4 - 0,6 мл/10 кг телесно тегло).
На първия ден, дозата трябва да се инжектира два пъти в 12 -часов интервал. Впоследствие, гентамицин 10% се прилага веднъж дневно за не повече от 7 последователни дни.
- Подкожно
При пилета за контрол на колибацилоза и паратиф. Препаратът се разрежда със стерилна дестилирана вода (1:100) и се инжектира в доза от 0,2 мл за еднодневни пилета.
- Устно, с питейна вода
При пилета на по-напреднала възраст - 1,0 мл / л питейна вода в продъжение на 4-5 дни.
- Вътрематочно
При крави (за лечение на ендометрит) 2.0 мл от препарата, се разрежда с 20-50 мл изотоничен разтвор на натриев хлорид.
При кобили, 5,0 мл на препарата се разрежда с 200 мл изотоничен разтвор на натриев хлорид. В случай на пиометра, ексудата трябва да бъде отстранен предварително.

Срок на годност

Две (2) години, считано от датата на производство.

Съхранение

В оригиналната опаковка, плътно затворени, в сухи помещения, защитени от пряка слънчева светлина при температура между 8 и 15°C.

Опаковка

Многодозови флакони от 50 мл.

прегледи 4544

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти