Електронен уред с ултразвук за хуманно отблъскване на вредители на открито, E - 15

Електронен уред с ултразвук за хуманно отблъскване на вредители на открито, E - 15
В наличност

Цена: 112.70 лв.


Артикул код: 96294

За поръчки: (0879) 801 808

Ултразвуков електронен уред за отблъскване на вредители на открито - плъхове, котки, катерици, зайци, норки и подобни дребни вредители, кучета, лисици, язовци (борсуци), сърни и други едри животни Е-15

Съдържание на комплекта
1 бр. уред за отблъскване на вредители
1 бр. AC/DC адаптер
1 бр. удължаващ кабел
1 бр. поставка за стена с приставка за закрепяне
1 бр. поставка на кол (2 части)

Местоположение
Изберете безпрепятствена видимост към областта, където вредители причиняват проблема. Обхватът на сензора за движение и ефективния обхват на звука е приблизително 15 метра по фронта, с ъгъл на покритие от 60°.
Помнете, че ултразвукът ще бъде погълнат от всички прегради, включително храсти, растителност, дървета и др. За най-добри резултати, избягвайте райони, където слънцето свети пряко върху инфрачервения сензор (PIR).
Монтирайте продукта с помощта или на стенната поставка, или на поставката за кол.

Захранване
Продуктът е в комплект с AC/DС адаптер и дълъг удължаващ кабел. Адаптерът трябва да бъде защитен срещу метеорологични условия чрез поставянето му в закрито помещение или във водонепромокаема кутия за ползване на открито. Включете 3-милиметровия жак в отвора, отбелязан „DC 6V“ на задната страна на уреда и поставете покриващото капаче от комплекта.
Червеният светодиод трябва да светне, когато AC/DС адаптерът се включи. 

Ако използвате допълнителен Соларен захранващ комплект PS-SOLAR (който се закупува отделно), настроите го според предоставените инструкции. Червената диодна светлина НЕ светва, когато продуктът работи със соларна енергия.

Избор на честота
Повечето животни имат широк диапазон на слуха, но честотите, които са най-ефективни при отблъскването им се различават за всяко животно. Показаните честоти са най-ефективните честоти, но в някои случаи, отделни животни може да бъдат чувствителни към различни честоти. Ние предлагаме да ЗАПОЧНЕТЕ с честотите, показани по-долу, и да ги промените след 2 седмици, ако резултатите с тях не са видими. Помнете, че има съчетаване на честоти. Например, кучетата може да са чувствителни към настройка В или настройка С, но обикновено не са към настройка А.

  1. „А” – 38-42KHz. Използвайте срещу плъхове, малки котета, катерици, зайци, норки и подобни дребни нежелани вредители.
  2. „В” – 23-27 KHz. Използвайте срещу големи котки, малки кучета и други средно големи животни.
  3. „С” – 18-20 KHz. Използвайте срещу големи кучета, лисици, язовци (борсуци), сърни и други едри животни.

Настройване на работен режим
Проверете копчето точно под бутона ТЕСТ. Изберете една от следните четири възможности:
PIR – Датчик за движение активира звук, всеки път, когато се засече движение в рамките на 15 метра в зона под формата на ветрило при  60° ъгъл.

  • 2 min - Звукът се активира на всеки 2 минути за приблизително 5 секунди.
  • 5 min - Звукът се активира на всеки 5 минути за приблизително 5 секунди.
  • OFF – Уредът се изключва.

Тестване на уреда
Отворене капачето на панти от задната страна на уреда.
Изберете честота А и натиснете бутона ТЕСТ. Трябва да чуете звук с честота 3 KHz.
Изберете честота В и натиснете бутона ТЕСТ. Трябва да чуете по-нисък звук с честота 2 KHz.
Изберете честота С и натиснете бутона ТЕСТ. Трябва да чуете малко по-нисък звук с честота 1 KHz.
Докато се излъчва звук, синият диод трябва да свети.
СИНЯ СВЕТЛИНА – Свети, когато се излъчва ултразвук (включително тестов звук).

ВАЖНО!
След като сте избрали честота и режим на работа, затворете внимателно капака, като се уверите, че прилепва плътно.

Резултати
Очаквайте да забележите промяна в поведението на животните в рамките на 2 седмици. Обикновено тази промяна ще бъде намаляване на активността, но може да има кратък период, когато се забелязва увеличена активност. Това е съвсем нормално.
Значително намаляване на активността на животните (от 50% до 100% намаляване) трябва да бъде видимо след 4 седмици. Ако няма промяна в активността след две седмици, преместете продукта на различно място и/или сменете избраната честота.

Поведението на животните
Поведението на дивите животни може да бъде предсказано с разумна точност в повечето ситуации. Животните обикновено реагират на звуци в рамките на 2 седмици, а до 4 седмици повечето животни ще са научили, че чрез избягване на районите, където могат да бъдат чути звуците, те избягват и неприятна и стресираща ситуация. Някои животни ще реагират дори по-бързо (понякога за една нощ), а на някои ще им е необходимо повече време, за да реагират. В редки случаи, животните изобщо няма да бъдат отблъснати. Ако това се случи, това не означава, че продуктът е дефектен, и дори ако някои животни не реагират според очакваното, то определено на други ще го направят.

Степен на защита IP (срещу проникване на чужди тела)
Този продукт има степен на защита IP 44. Това означава, че е защитен от проникване на чужди тела по-големи от 1 мм и също така може да издържи нормален дъжд от всички посоки. Следователно той е подходящ  за използване на открито през цялата година. Но, за гарантиране на максимално дълъг живот на продукта, трябва да се опитате да го поставите на разумно заслонена     (покрита) площ и да го внасяте вътре при крайности в метеорологичните условия, екстремална топлина, паднал сняг и дълги периоди на минусови температури.

Безопасен
Този продукт не влияе на риби, гущери, змии, влечуги  или хора, включително бременни жени.

Технически параметри
Захранващо напрежение: 220-240V/50Hz

Производител: Китай

Марка: Bruer

5.0, 1 гласа

прегледи 128

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти