златна рибка

Този продукт не може да бъде закупен!

златна рибка

Артикул код: 9873

Аквариум: За тях трябва аквариум с обем най-малко 40-50 литра. Златната рибка достига размери 15-20 см, затова даже една рибка не трябва да се гледа в по-малък аквариум. В такъв аквариум можете да гледате няколко малки или 2 пораснали златни рибки. Естествено, колкото по-голям е аквариумът, толкова по-добре - в него рибките ще растат по-бързо и ще се развиват по-жизнени, здрави и оцветени.

Филтър:
Помпичка за въздух няма да свърши работа. Необходим е добър филтър, защото това са доста "замърсяващи" риби, процеса на преработка на храната при които е много бърз т.е. акат доста много.

Създаване на нов аквариум:
Златните рибки обичат да ровят в камъните и да ги разместват, дори да ги лапат - пословични са с лакомията си. Затова се препоръчват речни камъни - по-едра баластра, за да не могат рибите да се задавят с някой камък. Камъните и грунда трябва да се промият много добре. След като подготвите дъното, налейте водопроводна вода, престояла едно денонощие.

Светлина и отопление:
Светлината е нужна за да можете да наблюдавате рибките си. Една малка лампа е достатъчна за целта. Ако ще отглеждате и растения в аквариума, нека лампата е малко по-силна. Отопление не е нужно златните рибки издържат почти до замръзване на водата.

Растения:
Ако искате можете да използвате живи растения, но златните рибки няма да им позволят нормално развитие на повечето от тях. Може да се използва явански мъх или всякакви растения със здрави, твърди листа (колкото по-широки толкова по-добре, например Anubias, Cryptocoryne, Echinodorus, Microsorum, Bacopa, Valisneria, Egeria). Ако не ви се дават пари за поддържане на декоративния вид на аквариума, сложете изкуствени растения или изобщо не слагайте.

Други обитатели:
Златните рибки се отглеждат САМО с други разновидности златни. С никакви други рибки! Единствените други животни, които могат да живеят с тях са охлювите ампулария и то толкова големи, че рибките да не могат да ги налапат и вентуално да се задавят. Всеки друг вид рибка или ще тормози златните или ще бъде тормозена от тях, или няма да й понесат условията в аквариума. Това правило няма изключения!
Избор на рибките:

Чак след като новият аквариум е престоял една-две седмици с пуснат филтър, можете да купите рибите.

1. Разгледайте рибите в магазина. Има ли умрели? Ако да не купувайте от такъв магазин.
2. Разгледайте рибката, която ви е нужна. Обърнете внимание на това как се държи. Ако е активна, ако плува без да се клати странно - вземайте.
3. Разгледайте очите на рибката. Трябва да са ясни и незамътени. Ако роговицата е мътна, значи или е болна или сляпа.
4. Разгледайте плавниците. Те трябва да са вдигнати (разперени), ако са свити към тялото рибата е болна или стресирана.
5. Огледайте рибата отвсякъде - уверете се, че няма паразити, загнили плавници и др.
6. При купуването се убедете, че продавача опакова найлоновия плик с рибата в непрозрачен плик. Рибата трябва да се транспортира на тъмно за да се избегне стресиране. След като стигнете у вас, потопете плика в аквариума за 5-10 минути, за да се изравни температурата в плика с тази в аквариума. След пускането на рибката я наблюдавайте внимателно 2-3 дена.

Хранене:
Има огромно разнообразие от храни в продажба. Ако ще я храните с гранулирана или суха храна, я накиснете във водата за минута. Неразмекнатата храна може да нарани стомаха й, и рибката може да изгуби способност за нормално плуване и хранене. Не хранете рибките си много - неизядената храна ще изгние и развали водата. Давайте им толкова, че за 2 минути да изядат всичко. Един ден в седмицта не давайте храна - нека се прочистят, това е много полезно. Ако отидете на почивка не се притеснявайте - спокойно можете да ги оставите гладни за 2 седмици, от глад няма да умрат.

Смяна на водата:

Сега, седмица след като у вас вече има златна рибка, трябва да се погрижите за смяна на част от водата. Седмично сменяйте от 20%-30% от водата. Водата трябва да е престояла минимум 1 денонощие. Преди смяната сифонирайте грунда, за да оберете с маркучето нечистотиите и почистете филтъра. След това добавете свежата вода.

Производител: 8in1

прегледи 299

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти