Лаймска болест - тествай кърлежа с Beaphar Tick test

Този продукт не може да бъде закупен!

Лаймска болест - тествай кърлежа с Beaphar Tick test

Артикул код: 8411

Хората и домашните любимци може да се заразят с лаймска болест. Тази болест се разпространява от кърлежи, които пренасят бактериите Borrelia.

Тестът за кърлежи на Beaphar открива наличието на бактерия Borrelia в кърлежите. Болестта може да има сериозни последствия и тъй като симптомите не винаги са едни и същи, и понякога е трудно за лекарите да поставят правилна диагноза.

Резултат от Beaphar Tick test след 10 минути!

Внимание: Тестът е само информативен. Положителен резултат от теста показва присъствието на Borrelia в кърлежа, но не е задължително вие или вашия домашен любимец да сте заразени. В случай на ухапване от заразен кърлеж, свържете се с Вашия лекар или ветеринарен лекар, за да се реши какво лечение е необходимо.

Мерки за ограничаване на ухапванията от кърлежи

При хора

Чрез превантивни мерки риска от ухапване от кърлеж може да бъде ограничен. Знак за наличие на кърлежи са треви и храсти високи до 1 метър. При разходка сред високи треви, особено при влажно време носете покриващи дрехи, за да се избегне директен контакт. Има също и продукти за импрегниране на дрехи с които може да държите кърлежите далеч от вас.

Контрол върху домашните любимци ...

При кучета и котки, често е трудно да се избегне посещаването на зони с трева и храсти. Използвайте противопаразитни или отблъскващи продукти, като противопаразитните нашийници Beaphar или репелентните нашийници Bio Band и spot on пипети Beaphar. Тези продукти убиват или държат надалеч кърлежите. След възможен контакт винаги проверявайте кожата и козината. Кърлежът предпочита топли влажни места и често се установява в кожни гънки като мишници, при коленете, в ушите или в областта на шията.

При наличие на кърлеж ...

Във всички случаи е важно, когато откриете кърлеж да го премахнете. Рискът от инфекция с Borrelia бактерии увеличава като кърлежи е прикрепен по-дълго. Следователно бързо действие е много важно, за да се намали рискът. Тествайте кърлежа за наличие на Borrelia, като спазвате точно указанието за употреба. Предприемете съответните мерки според резултата от теста.

Можете да дадете своя принос и да предпазите други хора и животни от зараразяване с лаймска болест, като качите на този сайт информация къде е открит кърлеж носител на тази болест.

Производител: Beaphar

5.0, 1 гласа

прегледи 485

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти