Марбоцил вет

Този продукт не може да бъде закупен!

Марбоцил вет

Артикул код: 115

 

МАРБОЦИЛ вет - прах и разтворител за разтвор и инжекции за кучета и котки

Представлява флуорхинолон трето поколение, който позволява и интравенозно приложение!

Активни вещества: Marbofloxacin
Други ингредиенти: Disodium edetate dehydrate, Benzalkonium chloride, Mannitol, Sodium hydroxide, Water for injection

Терапевтични показания:

  • При кучета
    • за лечение на инфектирани рани и подкожни абсцеси, причинени от Staphylococcus intermedius, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pasteurella sp. и Pseudomonas sp.
    • за лечение на инфекции на долния уринарен тракт, причинени от Escherichia coli и Proteus sp.
  • При котки
    • за лечение на инфектирани рани и подкожни абсцеси, причинени от Pasteurella multocida, Staphylococcus intermedius, Staphylococcus aureus, Staphylococcus sp., Enterobacter sp. и Klebsiella sp.

*Marbofloxacin е неактивен спрямо анаеробни бактерии!

Противопоказания за употреба:

Не трябва да се използва при кучета на възраст под 12 месеца или под 18 месеца за гигантските породи, като мастифите например, които имат удължен период на растеж.

Странични реакции:

Не са наблюдавани нежелани реакции при приагането на дози, двукратно надвишаващи максимално допустимите терапевтични дози при кучета или трикратно надвишаващи максимално допустимите дози при котки след подкожно приложение. След интравенозно приложение на 4mg/kg в редки случаи са докладвани слаби и бързопреходни странични реакции: птиализъм (обилно слюноотделяне); нервни разстройства: възбуда, тремор (миоклониа); вокални реакции.

Лекарствени или други форми на взаимодействие:

Дозата на теофилина трябва задължително да бъде редуцирана при едновременна употреба с марбофлоксацин.

Начин на приложение и дозировка:

Преди употреба лиофилизираният прах трябва да бъде реконституиран посредством разтворителя (вода за инжекции), предоставен за 200 mg флакон. Посредством асептична техника се изтеглят 20 ml от разтворителя и бързо се добавя към лиофилизирания прах. След като е реконституиран по този начин, разтворът ще съдържа 10 mg марбофлоксацин на ml.

При кучета се препоръчват следните дози и продължителност на лечението:

За лечение на инфектирани рани и подкожни абсцеси - еднократно подкожно или интравенозно инжектиране при доза от 2mg/kg (1ml/5kg), като за следващите 6 дни се продължава с 2mg/kg дневна доза марбоцил инжективен или таблетки.

За лечение на инфекции на долния уринарен тракт - еднократна подкожно или интравенозно инжектиране при доза от 2mg/kg (1ml/5kg), като за следващите минимум 10 до не повече от 28 дни се продължава с марбоцил инжективен или таблетки при дневна доза от 2mg/kg.

При котки се препоръчват следните дози и продължителност на лечението:

За лечение на инфектирани рани и подкожни абсцеси - 2 mg/kg на ден (0.2ml/kg на ден), посредством подкожно или интравенозно инжектиране с последващо подкожно инжектиране за общо с предходното третиране от 3 до 5 дни.

Съхранение:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца и при температура под 25°С. Да се пазят от светлина както лиофилфизирания прах, така и реконституираните разтвори.

Срок на годност след реконституиране според предписанията: 28 дни.

прегледи 2362

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти