Меловин

Този продукт не може да бъде закупен!

Меловин

Артикул код: 54

Melovin / Меловин

Таблета за имплантантиране.

Съдържание:

За 20.106 мг имплантант: Мелатонин 18.00 мг , ексципиент  q.s 1 имплантант.

Терапевтични показания:

Подобрение на репродуктивните способности на овцете, които ще бъдат заплодени по-рано от обичайния за сезона пик на чифтосване.

Противопоказания:

Няма.

Странични реакции:

Няма.

Взаимодействия:

Няма.

Приложение:

Овце за заплождане и полово зрели агнета.

Доза и начин на прилагане:

Една таблета на овца, имплантирана с помощта на имплантатора подкожно, в близост до основата на ухото. (вж. Упътване за употреба)
Схема на приложение:
Ден1 (30 седмици преди плануваното начало на агнене). Тъй като присъствието на овни(или козли) би повлияло на овулационния цикъл, отделете женските от мъжките животни.

Ден7: Поставете имплантанта на овцете в близост до основата на ухото.
Ден42:(30 до 40 дни след имплантантирането). Съберете женските с мъжките животни. Закъснение от 14 - 21 дни преди започване на чифтосването е обичайно.
Използването при кастрирани овни през първите 14 дни би могло да доведе до по-кратък(сбит) период на агнене. Пик на чифтосване се наблюдава 25-35 дни след смесване на женските с мъжките животни. Периодът между имплантиране на таблетите и смесването на животните не бива да бъде по-къс от 30 дни и по-дълъг от 40.
Метод на прилагане:
Имплантирането на таблетата се извършва с помощта на имплантатора в близост до
основата на ухото(прочетете упътването за употреба на имплантатора). След като заредите имплантатора с пълнител с 25 имплантанта, вкарайте иглата подкожно в близост до основата на ухото и натиснете спусъка. Чрез едно натискане се имплантира една таблета. Извадете иглата и освободете спусъка: пълнителят се предвижва с едно деление напред и следващата таблета е готова за имплантиране. Дезинфекцирайте иглата преди всяко имплантиране с дезинфектант, несъдържащ
алкохол.

Предупреждения:

MELOVIN не е предназначен за синхронизация на разгонването. Не прилагайте на полово незрели животни. MELOVIN не допринася за постигане на по-добри резултати от тези при нормалния сезонен пик на заплождане. MELOVIN не компенсира репродуктивните проблеми, произтичащи от проблеми при чифтосването, болести, хранене и др.

Карентен срок:

Месо и мляко: няма.

Съхранение:

Съхранявайте  при  температура  под 25 °С,  на  място,  недостъпно  за деца. С цел запазване на стерилността, отвореният блистер трябва да се унищожи след приключване на работа с продукта. Всички  неизползвани  материали  и  остатъчни  продукти  да  се  унищожат  в съответствие с националните изисквания.

Специални предпазни мерки за употреба:

Продуктът е стерилен. Не нарушавайте целостта  на  опаковката,  като  за  целта  внимателно  късате  отделните  сектори  на блистера  по  перфорираните  места. Не  повреждайте  имплантантите.  Използвайте 80 здрави и остри игли. Спазвайте обичайните изисквания за стерилност при работа с продукта.

Само за ветеринарномедицинска употреба!

Само по лекарско предписание!

Притежател на лиценз за употреба: SANOFI SANTE NUTRITION ANIMALE Z.I. de la Ballastiere – B.P. 126. 33501,LIBOURNE, FRANCE. Вносител: "Сева Анимал Хелт България" ЕООД, тел. 02/ 963 42 75.

прегледи 1731

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти