Нобивак Форкат

Този продукт не може да бъде закупен!

Нобивак Форкат

Артикул код: 45

Описание

Лиофилизирана таблета и разтворител за суспенсия за инжектиране на котки.

Съдържание

Една доза (1 ml) съдържа:
- 4.6 log10 pfu* FCV (F9)
- 5.2 log10 pfu FHV-1 (G2620A)
- 4.3 log10 CCID50* FPLV (MW-1)
- 2.3 log10 CCID50Chl. Felis (Baker)
* pfu (Plug-Forming Inuts);
* CCID50 (Cell Culture Infective Dose 50%).

Показания

Активна имунизация на котки: за намаляване клиничните симптоми, причинени от инфекция с котешки калицивирус и котешки херпес вирус, тип 1 (котешки ринотрахеитен вирус); за намаляване тежестта на клиничните симптоми, причинени от инфекция с Chlamydophila felis; за предпазване от клинични симптоми, левкопения и екскретиране на вируса, предизвикани от заразяване с  вирус на котешка панлевкопения.
Начало на имунитета:
за котешки калицивирус (FCV) и вируса на котешкия херпес (FHV): 4 седмици; за вируса на котешката панлевкопения (FPLV) и Chlamydophila felis: 3 седмици.
Продължителност на имунитета:
1 година - за котешки калицивирус (FCV), котешки херпес вирус (FHV) и Chlamydophila felis; 3 години - за вируса на котешката панлевкопения (FPLV).

Противопоказания

Безопасността на ветеринарномедицинския продукт не е доказана по време на бременност и лактация. Не се препоръчва прилагането му по време на бременност и лактация. Живият вирус на котешката панлевкопения може да причини репродуктивни проблеми при бременни котки и  вродени дефекти на поколението.

Странични реакции

В продължение на 1-2 дни след приложението на продукта може да се наблюдава лек болезнен оток в мястото на инжектиране. Може да се появи леко, краткотрайно повишаване на телесната температура (до 40 °C) за 1-2 дни. В някои случаи могат да се наблюдават следните симптоми - кихане, кашляне, хрема, слаба сетивност и намален апетит до 2 дни след ваксинацията.

Ако забележите някакво сериозно въздействие или други  ефекти, вследствие  от употребата на този продукт, които не са  описани  в тази листовка за употреба, моля  незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Доза и начин на прилагане

Лиофилизираната таблета се разтваря с  разтворител (1 ml). Една доза (1 ml) на животно, подкожно.

Схема за ваксинация
Основна ваксинация: 2 ваксинации през период от 3-4 седмици. Първа ваксинация на 8-9 седмична възраст и втора – на 12 седмична възраст. Реваксинация: Една доза (1 мл) съгласно следната схема:
- срещу котешки калицивирус, котешки херпес вирус - тип 1 и Chl. felis: всяка година с Nоbivac Forcat или други ваксини, съдържащи щам F9, G2620 или Baker;
- срещу вируса на котешката панлевкопения (с щам MW-1): на всеки 3 години.

Употреба по време на бременност и лактация
Да не се прилага по време на целия период на бремеността и лактацията.

Съвет за правилно приложение
Непосредствено преди употреба, разтворете ваксината с разтворителя, който я придружава. Инжектирайте 1 флакон разтворител във флакона на ваксината и разклащайте леко докато ваксиналната таблета се разтвори напълно. Използвайте стерилни игли и спринцовки.

Карентен срок

Не се изисква.

Условия на съхранение

Ваксина: Да се съхранява в хладилник (2 - 8 °C). Да се пази от светлина. Разтворител: Да се съхранява при температура под 25 °C. Да се пази от замръзване.

Специални предупреждения

Да се ваксинират само здрави животни. Действието на майчините антитела може да продължи до 9-12-седмична възраст и да повлияе негативно върху ефикасността на ваксината. При наличие на майчини антитела ваксинацията може да не предпази напълно от клинични симптоми, левкопения и излъчване на вируса, вследствие инфекция с котешка панлевкопения и може да намали протекцията срещу инфекция с Chl.felis. Когато се очакват високи нива на придобити от майката антитела, ваксиналната схема трябва да се прецени според индивидуалния случай. Няма налична информация за безопасността и ефикасността от съвместното използване на тази ваксина с други ветеринарномедицински продукти. Поради тази причина не се препоръчва прилагането на тази  ваксина с други ваксини за 14 дни преди и след ваксинацията с този продукт.
Да не се смесва с друг ветеринарномедицински продукт.

Вирусния щам на Chl. felis може да се излъчва от ваксинираните котки в продължение на повече от 21 дни и да се предава на неваксинираните животни без проява на клинични симптоми. Препоръчва се лицата с имунна недостатъчност и тези, които взимат лекарства за потискане на имунитета да не прилагат този продукт. Тъй като антибактериалните  продукти  могат да инактивират живия, ваксинален вирусен щам на Chl. felis, не трябва да  се прилага обща антибактериална терапия по време на ваксинацията и 2 седмици след това.

Специални мерки за унищожаване

Всеки неизползван ветеринарномедицински продукт или остатъци от него, трябва да бъдат унищожени, в съответствие с изискванията на местното законодателство.

Само по лекарско предписание!

Да се съхранява на недостъпни за деца места!

прегледи 1515

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти