Нобилис Гумборо 228 E

Този продукт не може да бъде закупен!

Нобилис Гумборо 228 E

Артикул код: 44

Описание

Жива ваксина, под формата на лиофилизирана пелета, срещу инфекциозна бурзална болест (Гумборо) при пилета.

Състав

Всяка доза съдържа: Жив вирусен Gumboro щам 228Е х 2,0 log10 EID50

Показания

Ваксиниране на пилета срещу инфекциозна бурзална болест (Гумборо). Първите признаци на имунен отговор се забелязват една седмица след ваксинация.

Противопоказания

При употреба съгласно инструкциите – няма.

Странични реакции

Няма. При ваксиниране на здрави пилета не са забелязани постваксинални реакции.

Взаимодействия

Да не се използва в комбинация.

Приложение

Минимум 2,0 log10 EID50 на пиле. Ваксината може да се прилага чрез питейната вода. Ваксината трябва да се разтвори в такова количество вода, което ще бъде изконсумирано от птиците в рамките на 2 часа.

Ваксиналният вирусен щам 228Е е по-малко разреден, междинен IBVD щам. В резултат на това вирусът е способен да преодолява майчиния имунитет в по-ранен стадий и да се разпространява по-добре сред ваксинираното стадо. Възрастта, при която пилетата могат да бъдат успешно ваксинирани, зависи от нивото на придобитите майчини антитела, следователно от вида на пилетата и от начина на ваксиниране на родителското стадо.

Програма за ваксинация

Бройлери, произлезли от родителски стада, ваксинирани само с живи Гумборо ваксини, могат да бъдат ваксинирани на 7 - 14 ден. Бройлери, произлезли от родителски стада, ваксинирани с инактивирани Гумборо ваксини, могат да бъдат ваксинирани на 14 - 17 ден. Ваксинирането на подрастващи носачки, произлезли от родителски стада, ваксинирани само с живи Гумборо ваксини, трябва да бъде ваксинирани на 14 - 21 ден. Ваксинирането на подрастващи носачки, произлезли от родителски стада, ваксинирани с живи и инактивирани Гумборо ваксини, трябва да бъде ваксинирани на 21 - 28 ден.

Представената по-горе програма е базирана на факта, че през тези периоди нивата на придобитите майчини антитела в отделното потомство са значително намалели (т.е. log2 VN титърът е приблизително между 7,0 и 8,5) и то може да бъде ваксинирано успешно с Nobilis Gumboro 228Е, но са все още достатъчно високи и го протектират от теренни вируси.

Специални указания за правилно прилагане:

Да се ваксинират само здрави птици. Всеки флакон трябва да се употреби веднага след отваряне. След ваксиниране измийте и дезинфектирайте ръцете си и инструментите. Излишната ваксина трябва да се унищожи чрез изгаряне или изваряване.

Употреба по време на яйценосене: Не се прилага.

Карентен срок

Няма.

Съхранение

Да се съхранява на тъмно от 2-8 °С.

Само за ветеринарномедицинска употреба!

Само по лекарско предписание!

Специални предпазни мерки при унищожаване

Неизползвания продукт и остатъчни материали трябва да се дезинфектират чрез изваряване или изгаряне.

прегледи 1280

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти