Новозеландски мъх за терариуми Zoo-Med 150гр

Този продукт не може да бъде закупен!

Новозеландски мъх за терариуми Zoo-Med 150гр

Артикул код: 8242

Натурален торфен мъх подходящ за жаби, саламадри и други животни със сходни местообитания.

Най- предпочитан, заради изключителната му мекота и уникалната му способност за задържане на влага. Задържа вода до 20 пъти спрямо собственото си тегло.

Идеален за живи растения.

Издържа много дълго време във условията на вивариумите и терариумите.

Този мъх не се разлага както другите постелки и може да се измива и да се използва отново няколко пъти.

Добит е по начин, който не уврежда природата – за да го има и за бъдещите поколени

Изполва се като постелка, която се слага като най- горен пласт на дъното на вивариуми и терариуми.

Използвайте в Zoomed Repti Shelter 3 in 1 Cave ( Укритие за влечуги) за създаване на влажен микроклимат. По този начин гущерите и змиите си сменят по-лесно кожата.

Използва се също за жаби, саламандри, тритони и безгръбначни

( раци и др.), змии

За терариуми Zoomed Naturalistic постелете Zoomed Hydroballs ( вулканични хидротопчета) за дренажен слой. Отгоре застелете със Zoomed Eco Earth – пресовани кокосови влакна. След това поставете от този мъх и намокрете колкото е необходимо. Може да се сложат и различни дървени декорации и живи растения.

Мъхът може да се използва сух или влажен. Може да се оформят места за криене за змиите и гущерите, за да се намали стреса и да се чувстват сигурни.

Почистване: мъхът може да се изпира и да се използва отново няколко пъти.Честотата на почистването зависи от броя на животните във вашия терариум. Земноводните приемат вода чрез своята кожа и поради тази причина са много чувствителни към токсините в техните местообитания. Ако усещате неприятна миризма или смятате, че мъха е замърсен, трябва или да го изперете или да го подмените с друг. Изпирането става във кофа с чиста дехлорирана вода. Разбъркайте добре мъха и после го изцедете добре. Повторете тази процедура толкова, колкото е необходимо, за да изчезне неприятната миризма и мъха стане чист. Този мъх издържа 3 или четири такива изпирания.

Производител: Zoo Med

прегледи 217

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти