Охлаждаща постелка за кучета и котки от Karlie, Германия - два размера

Охлаждаща постелка за кучета и котки от Karlie, Германия - два размера
В наличност

Избери вариант:

Цена: 24.48 лв.


Артикул код: 97303

За поръчки: (0879) 801 808

Предлага се в два размера:

- S - 40 х 50см
- L - 50 х 90см

Материал: найлон

Охлаждаща постелка за кучета и котки е страхотно предложение, което трябва да се изпробва. Особвено подходяща е през летните жеги за малки кученца, възрастни кучета, северни породи (Хъски, Маламут, Лайка и др) и представителите на породите с къси муцуни (Мопс, Боксер, Френски булдог, пекинез и др).

Осигурете хладно и комфортно лято на вашия домашен любимец. Охлаждащ ефект без нужда от хладилник и винаги готова за употреба. Охлажда с часове, побира се в стандартни легла, идеална за използване в автомобила, сгъва се лесно. Изработена е от нетоксичен материал, който е лесен за почистване на ръка само с влажна кърпа, няма нужда да се поставя в пералня.

Няма никакъв мирис и е напълно безопасена. Може да се постави в хладилник за супер охлаждане!

Още съвети за летните жеги:

Списание Time публикува няколко полезни съвета как да помогнем на животното по-леко да преживее рекордните летни температури.

Не го подстригвайте. Не повече от обичайното. Жал ли ви е да гледате как се мъчи пухкавото животинче с гъстата си козина? Тя обаче го предпазва от горещините, обясняват специалисти. Космената покривка е термоизолацията на животното: тя му държи топло в студа и обратно на очакванията го предпазва от прегряване в жегите, съобщава в блога си Американската асоциация за защита на животните ASPCA.

Променете някои навици. Дори кучето ви да живее в двора, ако там е горещо като в сауна, може би е добре да го пуснете вътре - поне в обедните жеги. Колкото и да обича да тича в парка, в най-горещите дни е добре това да се случва само рано сутрин и късно вечер.

Важно е да се знае, че кучетата и котките не се охлаждат чрез изпотяване, а чрез учестено дишане. Когато влажността на въздуха се покачва, това става все по-трудно. Затова е важно да им осигурите достатъчно вода за пиене и да не ги подтиквате към прекомерно физическо натоварване.

Проверете тротоара. Преди да изведете кучето, докоснете тротоара с ръка и вижте дали можете да я задържите върху плочките, без да ви пари, съветва президентът на РЕTA Ингрид Нюкърк. В горещите дни тротоарите могат да стигнат температури над 54оС - достатъчно високи, за да предизвикат изгаряния по краката на животното. Затова е по-добре да разхождате кучето по тревата.

Не го оставяйте в колата. Никога. Достатъчно логично е и въпреки това всяко лято научаваме за животни, умрели от топлинен удар в паркиран автомобил. Дори при съвсем поносимите 29оС в колата само за 10 минути температурата става 39оС. И то при открехнати прозорци. За половин час температурата може да стане близо 50 градуса. Дори и да слезете за няколко минути, не оставяйте животното в колата - всяко неочаквано забавяне може да коства живота му.

Внимавайте за симптоми на топлинен удар. При животните те са по-трудно забележими, отколкото при хората. Тежко учестено дишане, падане или олюляване, повишено слюноотделяне, повръщане, летаргия, "стъклен" поглед, ускорен пулс и, разбира се, висока температура. Ако забележите подобни симптоми, незабавно преместете животното на по-хладно място, сложете хладен компрес и колкото се може по-бързо го заведете на лекар.

Рискът от топлинен удар е най-голям при бебетата и старите животни, при тези с наднормено тегло и при определени породи с много къси муцуни, защото по-трудно се охлаждат достатъчно чрез дишането, твърдят специалисти, цитирани от Time.


Марка: Karlie

4.0, 2 гласа

прегледи 268

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти