Пана Вейксал унгвент

Този продукт не може да бъде закупен!

Пана Вейксал унгвент

Артикул код: 81

Pana Veyxal oinment

Състав:

10 г съдържат:18,5 мг папаин, 8,6 мг трипсин, 1,7 мг химотрипсин, 42.500 ІЕ ретинол палмитат (вит. А), 25,0 мг a-токоферол ацетат (вит.Е) в безводна и измиваща се основа.

Фармакологични свойства:

Пана Вейксал унгвент съдържа високоефективна комбинация от протеолитични ензими и витамини. Особено на труднодостъпни места, препаратът може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други средства за лечение на кожни рани. Протеолитичните ензими разтварят некротични и митотично дегенерирани клетки, докато здравата тъкан се предпазва от действието на ензимите чрез антиензими и a-2-макроглобулин. Освен това те подпомагат фибринолизата и образуването на гранулационна тъкан. Също така подкрепят локалния имунитет, което ускорява оздравителния процес на раните. До голяма степен се предотвратява образуването на белези. В рамките на изследвания in vivo и in vitro бе доказано, че от една страна самите протеолитични ензими унищожават микроорганизмите и от друга страна значително спъват факторите им на вирулентност. Поради това приложението на Пана Вейксал, евентуално в комбинация с антибиотик, води до много бързо оздравяване на раните, което се дължи и на витамините А и Е.

Фармацевтична форма:

Унгвент.

Терапевтични показания:

Локално третиране на панариции, некротизиращи и трудно заздравяващи рани (напр. междубедренна екзема, джобни рани, абсцеси, фистули), локално третиране на брадавици, хематоми, декубитуси и възпаления на холката.

Противопоказания:

Не са известни.

Странични действия:

Няма. В случай, че установите такива, информирайте ветеринарния лекар или аптекаря.

Взаймодействие с други средства:
Подпомага действието на антибиотиците, особено в случаи на инфектирани, гнойни или мокрещи рани.

Видове животни:
Коне, говеда, свине, овце, кози, кучета и котки.

Дозировка и начин на приложение:

Препаратът се нанася върху засегнатото място един до няколко пъти дневно до пълно оздравяване. Да не се нанася върху прясно отворени рани.

Карентен срок:

Няма.

Само за ветеринарна употреба!

За външна употреба!

Без лекарско предписание.

Фармацевтична форма:

Туба  20 гр и кутия 150 гр.

Унищожаване:

Всеки неизползван продукт или остатъци от него да се унищожат съгласно местното законодателство.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно при 8 - 15 °С и да се пази от светлина! Да не се използва след изтичане срока на годност! Да се пази от достъп на деца!

ПРИТЕЖАТЕЛ НА ЛИЦЕНЗА ЗА УПОТРЕБА:
Veyx-Pharma GmbH, 34639 Schwarzenborn Germany.

4.0, 2 гласа

прегледи 7711

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти