Пандекс 1% инжекционен разтвор

Този продукт не може да бъде закупен!

Пандекс 1% инжекционен разтвор

Артикул код: 114

Пандекс 1%-ов инжекционен разтвор за говеда, овце, кози и свине.

Активна съставка:

Ивермектин 10 мг/мл. Бледо-жълт разтвор.

Показания:

Говеда: стомашно-чревни и белодробни нематодози (остертагиози, хемонхози, трихостронгилидози, коопериози, парафилариози, езофагостомози, буностомози, нематодирози, диктиокаулози); при очни нематодози (телазиоза); при инвазия с инсекти и акари (въшки, пасищни кърлежи); при псороптесова, саркоптесова и хориоптесова краста; при хиподермоза.

Овце и кози: стомашно-чревни и белодробни нематодози (остертагиози, хемонхози, трихостронгилидози, коопериози, езофагостомози, стронгилоидози, хаберциози, трихурози, гайгериози, диктиокаулози); при инвазия с инсекти и акари (въшки, мелофаги, пасищни кърлежи, крастни кърлежи, саркоптесови и хориоптесови); при естроза.

Свине: при нематодози (аскаридоза, стронгилоидоза, хиостронгилидоза, метастронгилидоза, езофагостомоза), при инвазия с въшки и при саркоптесова краста.

Противопоказания:

Лекарственият продукт е противопоказан за кучета от породите Коли, Шелти и Бобтейл и за костенурки. Да не се прилага при животни в лактационен период, чието мляко е предназначено за човешка консумация.

Неблагоприятни ефекти:

Преходен дискомфорт може да се наблюдава при някои говеда след подкожно прилагане. Често се наблюдава подуване на меките тъкани на мястото на инжектиране, като реакцията отшумява без да се налага лечение.

Прицелни видове животни:

Говеда, овце, кози и свине.

Дозировка и начин на прилагане:

Начин на приложение: За подкожно прилагане. Да не се прилага мускулно или венозно!

Дозировка:

ГОВЕДА
Телесна маса, кг 50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600
Обем на дозата, мл 1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 9.0 10.0 11.0 12.0
ОВЦЕ и КОЗИ
Телесна маса, кг 25 50 75  
Обем на дозата, мл 0.5 1.0 1.5  
СВИНЕ
Телесна маса, кг 16 33 65 100 133 166 200  
Обем на дозата, мл 0.5 1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0  

Карентен срок:

За месо и вътрешности: Говеда: 49 дни; Овце, Кози и Свине: 14 дни.

Мляко: Да не се прилага при лактиращи животни, чието мляко е предназначено за човешка консумация.

Специални предпазни мерси при съхранение:

Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да се пази от пряка слънчева светлина.

Специални предупреждения за употреба при животни:

Ивермектинът не се понася добре от всички неприцелни видове животни. Има случаи на непоносимост с фатален изход от порода Коли и Бобтейл, както и при някои морски костенурки/костенурки.

Специални предупреждения за лицата, прилагащи продукта при животните:

При прилагане на продукта да не се яде, пие или пуши. След прилагане ръцете да се измият добре.  В случай на изливане на продукта или контакт с кожата, поразените места се почистват със спирт, след което се измиват обилно с вода.

Употреба по време на бременност, лактация или яйценосене:

Лабораторните изследвания при мишки, плъхове, зайци и кучета не показват никакви данни за тератогенност и токсичност за майчиния организъм. Да не се прилага при бременни юници 60 дни преди отелване.

Пандекс може да се прилага при крави по всяко време от лактацията при условие, че млякото не е предназначено за човешка консумация.  Да не се прилага при млекодойни крави по време на лактационния период или по време на сухия период, когато млякото е предназначено за консумация от човека.

Взаимодействие с други лекарствени форми и други форми на взаимодействие:

Не са известни.

Предозиране (симптоми, първа помощ, антидоти):

Ако се предозира при говеда може да се наблюдава атаксия, депресия и безпокойство. При свинете, симптомите наблюдавани при предозиране са летаргия, атаксия, тремор, мидриаза.

Несъвместимости:

Няма.

3.3, 4 гласа

прегледи 29737

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Коментари за Пандекс 1% инжекционен разтвор

 1. 22.

  Za galabi stavi I na kana doza

 2. 23.

  До 22. Emil - не, препарата не може да се използва при гълъби. За вътрешно обезпаразитяване е добре да използвате 5% разтвор на Левамизол. Продава се във ветеринарните аптеки и клиники и там ще Ви дадат повече указания за дозировката.

 3. 24.

  imam problemi s perata na galabite nesto gi pase nyakakiv mikroskopicen parazit

 4. 25.

  Закупих си Пандекс и преди 2 седмици обезпаразитих прасенца по 30 кг , днес след като взех отново дозите от шишенцето разтворът се е обезцветил. Проблем ли е това или мога да го поставя на животните?

 5. 26.

  До 24. emil - съветваме Ви да занесете един от заразените гълъби във ветеринарна клиника, за да се вземе проба за изследване и да се прегледа обстойно. Не лекувайте "на сляпо"!

 6. 27.

  До 25. Анонимен - ако правилно сте съхранили шишенцето и то е било затворено, не би следвало инжекционният разтвор да е повреден. Ако обаче сте го държали на слънце, на прекалено горещо или отворен, е добре да вземете нов, за Ваше успокоение.

 7. 28.

  Здравейте. Намерих гелминти в очите на кучето ми. Как може да ги премахнем?

 8. 29.

  До 28. Анна - вероятно имате предвид Телазиозата със специфичните паразити в окото, наричани телазии. Нужно е потвърждение на диагнозата от ветеринар и пристъпване към премахването на паразитите, както и последващо лечение за предотвраряване на развилата се инфекция в окото.

 9. 30.

  Pri bremeni kozi stava li pandeks

 10. 31.

  Става ли за кози.имат балхи.и колко време се хварля млякото.благодаря...

 11. 32.

  До 30. - за да сте спокойни, бихме посъветвали да не се прилага, особено при напреднала бременност!

 12. 33.

  До 31. - може да се прилага при кози, да. По принцип не се препоръчва при лактиращи животни ("Мляко: Да не се прилага при лактиращи животни, чието мляко е предназначено за човешка консумация."), затова е добре да се консултирате с участъковият Ви ветеринар преди поставяне.

 13. 34.

  Може ли да се приложи при кози, от които в момента бозаят ярета и ще може ли след като се махнат яретата млякото фа се използва.
  Или ми препоръчайте нещо друго

 14. 35.

  През какво време се повтаря инжектирането за вътрешни паразити при прасе?

 15. 36.

  Здравейте , от няколко години имам много голям проблем,наскоро разбрах какъв е вредителя кокоши кърлеж/капуш/ .Пълзи по тялото ми и отива в косата ми пръсках с най различни препарати няма изход.Помогнете ми ще платя за информацията.

 16. 37.

  Само да кажа , че имаме стара къща и на нея имаше гълъби вече сложихме мрежа но напълниха и кокошките а от там и всички нас и в къщи се напълни активни са вечер като кошкоте също ги махнахме но тези зверове не се махат постоянно ме хапят и пълзят

 17. 38.

  каква е дозата подкожно при зайци ?

 18. 39.

  Нищо не пише за зайци, може ли да се ползва?

 19. 40.

  за коронавируси става ли?

 20. 41.

  Каква е дозата за заици

Свързани продукти