Плата bumble bee 3см

Този продукт не може да бъде закупен!

Плата bumble bee 3см
атинско име
  Xiphophorus maculatus
Популярно име Плата
Група Живораждащи
Семейство Пецилии (Poeciliidae)
Местообитание, хабитат Мексико, Гватемала, Северен Хондурас
Приблизителен размер мъжки 3,5 см, женски 6 см
Минимален размер на аквариума 50 см, 40 литра
Изисквания, температура 24 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост 12 - 18 °
Изисквания, pH 7,0 - 8,0
Тип вода сладка
Ниво на трудност лесно

Видът е описан от Гюнтер (Günther), 1866
Местообитание
Мексико, Гватемала, Северен Хондурас

Платата може да се види в различни цветови разновидности, като червена, "лунна", "стърчиопашка" (с червено или жълто тяло и червена уста и перки) и "Мики Маус". В акваристиката често се срещат и хибридни форми между Xiphophorus maculatus и Xiphophorus hellerii. Много удачна риба за начинаещи акваристи – пасва идеално в общ аквариум. Кроткият й нрав позволява тя да съжителства с по-дребни видове. Дивите екземпляри се гледат по-трудно в изкуствени условия - изискват стриктно подържани параметри на водата и топлината (поне 28 °C). В природата популациите от плати имат различни окраски според района, който населяват.

Размножаване
Мъжките, различаващи се от женските по копулационния си орган, са по-малки. Оплождането става вътрешно, като след 3 - 4 седмици могат да се родят до 80 напълно развити малки. Платите се размножават при почти всякакви условия. След раждането си малките се крият в растителноста, за да не бъдат изядени.

Храна

Всеядни. Обича живи, замразени, сухи и растителни храни.

прегледи 11

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти