Повод обучение и водене Halti от Comany of Animals, Англия - 2 размера

Този продукт не може да бъде закупен!

Повод обучение и водене Halti от Comany of Animals, Англия   - 2 размера

Артикул код: 9535

Предлага се в два размера: - Повод обучение Халти 15мм/2м - 17.20лв
- Повод обучение Халти 25мм/2м - 22.80лв

 

Мултифункционален повод за водене, контрол и тренировки, проектиран от д-р Роджър Мъгфорд (Dr Roger Mugford).

 

Мек и комфортен повод с дължина 2 м.

 

Цвят - черен.

 

Предлага се с ширина 15 мм и 25 мм.

 

Повече информация:

 

Най-добрите упражнения, с които да обучите вашето куче използвайки HATLI тренировъчен повод.

Обучението на кучетата в днешни дни е по-лесно от всякога. Нови знания относно поведението на кучетата, правилна оценка на нуждата от награда за доброто поведение и иновативни уреди за тренировка като нашийника за глава HALTI изместиха встрани строгите нашийници (вериги) и оставиха тези груби методи в миналото.

HATLI тренировъчен повод е създаден да контролира, направлява и насочва кучето в различни ситуации; не задължително в съвместна употреба с нашийника за глава HALTI. Все пак това е неговата основна функция, когато неговата олекотена кука (В) е закачена към HALTI. Тежката и здрава кука (А) се закача към халката на стандартния кучешки нашийник и по този начин можете да водите кучето с 2 ръце. На фиг. I лявата ръка играе роля на спирачка; дясната ръка „завива". Ако имате по-темпераментно, агресивно или с друг вид проблемно поведение куче, системата за двойно водене ще ви даде максимална сигурност, особено когато кучето свикне да носи HALTI.

На пазара има и други двустранни поводи, но при тях ще откриете, че водещата карабина е много голяма, тежка и некомфортна при закачане към HALTI. HATLI е перфектен начин за водене на кучето. Единственото, от което се нуждаете е добра екипировка и лека ръка.

Вашият здрав HATLI повод е изработен от здраво и меко полиестерно влакно, което за разлика от найлоновото няма да „прогори" ръцете ви. Дори в мокро и студено време този материал пак е топъл и комфортен при допир. Тук са описани някой други приложения на този повод и без съмнение вие ще намерите още, превръщайки го в импровизирана примка за обучение на всяко куче.

Като конвенционален повод забележете, че може да се настройва с дължина межди 1 и 2 метра, чрез закачането на водеща карабина В към халките С, D или E (виж фиг. 2). В позиция С и Е, можете сигурно да хванете двойният повод с дръжката, която се образува.

Поводът за обучение HALTI става за връзване при всяка дължина. Въпреки това трябва да имате предвид, че кучето трябва да е свикнало да бъде оставено вързано, в противен случай може да прегризе повода и да избяга. Много кучета мразят да бъдат връзвани сами и стават раздразнителни, агресивни и защитаващи се от непознати хора, които пристъпят към тях. Затова внимавайте къде връзвате животното и го дръжте под око.

Ако имате 2 кучета, този повод може да бъде достатъчен и за двете. Някои кучета изпитват конкуренция и се дърпат напред, когато са вързани заедно с други. В такъв случай ги разделете.

Ако имате особено силно куче, ви препоръчваме да вържете единия край на повода около кръста си, както е показано на фиг. 3. Този „hands free" метод за разходка ви помага да се концентрирате върху други дейности по време на обучение.

Основната цел на разходката с повод е както вие така и кучето да изпитвате радост от това занимание и повода да е отпуснат. Стегнатият повод придава дискомфорт и подтиква към дърпане. Този принцип важи независимо дали кучето носи HALTI, нагръдник или обикновен нашийник. Има много начини за обучение против дърпане по време на разходка, които всеки клуб за обучение предлага. Като цяло винаги носете със себе си лакомства или шумоляща опаковка за да привличате вниманието на кучето. Постоянно го карайте да забави ход и дори да спре като го награждавате за това поведение. Понякога може да се обърнете или да тръгнете ходом назад, като така за кучето ще е по комфортно и по-малко изтощително да седи до вас.

Гласовият контрол е много важен, затова ползвайте константна дума за команда напр. „ходом" или „близо" или „мирно". Гласът ви трябва да е нежен и приятелски, не груб и заповядващ. Най-добре е кучето да се води на около половин метър пред вас, или неговите рамене на линията с вашите колена. Най-често срещаната грешка при този тип обучение е ползването на прекалено къс повод, държан здраво в лявата ръка а другият край отпуснат в дясната ръка. Този метод поставя бариера за кучето и го предизвиква да се дърпа напред. По-добре е да се ползва отпуснат повод леко захванат само в лявата ръка (като поставите китката си в примката образувана от захващането на водещата кука А към халките С или Е). Свободата ще бъде възнаградена, кучето ще е много по-спокойно и вие заедно с него ще се насладите на разходката.

Дължината от 2 метра на този повод е идеална за обучените на „ела" и „място". Кажете „ела" докато пристъпвате назад, като го окуражите да ви последва с награда. Скоро това ще стане придобит навик и може да освободите кучето от повода. Да го научите на „място" е по-трудно защото вие сте най-добрият му приятел и за него е логично да бъде близо до вас. Накарайте го да седне, сега отстъпете половин метър назад с изправена нагоре и напред дясна ръка. Гледайте го директно в очите и повтаряйте „място". След като то остане неподвижно за кратко се върнете и го наградете. Повтаряйте упражнението като постепенно увеличавате дистанцията и времето.

Гамата от продукти за обучение HALTI е истинско чудо а вие можете да научите повече за нея чрез нашият сайт където ще намерите по детайлно обяснение за обучение. Въпреки това принципите показани тук могат да се ползват с нашийник за глава, нагръдник или обикновен нашийник. Запомнете по време на обучение трябва да сте много дружелюбни и да награждавате, като говорът ви трябва да приятелски. Избягвайте грубото водене, строгите нашийници, защото те могат да причинят болка. Позитивно отношение от вас ще има позитивен ефект върху поведението на кучето.

 


Производител: Animal Lovers, Холандия

прегледи 342

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти