Прид

Този продукт не може да бъде закупен!

Прид

Артикул код: 53

PRID® / ПРИД
вагинална спирала

Съдържание:

Прогестерон 1.55гр, ексципиенти: dimeticone, stannous octoate и silicone elastomer.

Показания:

Синхронизиране на еструса при женски животни в естрален цикъл. Прогестеронът осъществява негативна обратна връзка между хипоталамуса и хипофизната жлеза по отношение отделянето на LH (лутеинизиращ хормон). Прогестеронът спира отделянето на хормони от хипофизата (FSH и LH) и по този начин подтиска еструса и овулацията.

Противопоказания:

Да не се прилага при бременни животни.

Странични ефекти:

Леко възпаление на вулвата може да се наблюдава докато спиралата е във вагината, при изваждането й, и в деня на осеменяване. Отшумява без лечение. С течение на времето този симптом се среща по-рядко. При отстраняване на спиралата е възможно до се стигне до леко вагинално възпаление, което минава от самосебеси до няколко дни и не оказва влияние върху процеса на осеменяване и върху плодовитостта. Прилагането само на прогестерон не е достатъчно да предизвика еструс и овулация при всички животни в цикъл.
Препоръчително е, преди започване на лечение с прогестерон, да се установи със сигурност дали са налице овулаторни процеси. Препоръчително е прилагането на PRID® да започне най-рано 30 дни след раждане. При функционални нарушения и заболявания на урогениталната система ефективността на тертирането спада рязко, поради което не може да се гарантира постигане на желаната синхронизация.

Взаимодействия:

Няма.

Приложение:

Едър рогат добитък – женски животни.

Доза и начин на прилагане:

Доза - една спирала (= 1.55 гр прогестерон) за 7 дни.
Прилага се интравагинално. Прилагането става с помощта на апликатор. Инжекция PGF2-alpha (Alfabedyl) се прави 24 часа преди изваждане на спиралата.

Карентен срок:

Месо и вътрешни органи 0 дни; Мляко 0 дни.
Съхранение:

Няма специални мерки и условия за съхранение.

Предпазни мерки и предупреждения за хората, работещи с продукта: Задължително е ползването на ръкавици както при прилагане, така и при отстраняване на спиралата. Не яжте и не пийте по време на работа с продукта. Всички неизползвани продукти или остатъчни материали трябва да се унищожат в съответствие с националните изисквания.

Само за ветеринарномедицинска употреба!

Отпуска се по лекарско предписание!

Притежател на лиценза за употреба: Ceva Sante Animale – France - La Balastiere 33501, Libourne Cedex, France. Търговец: "Сева Анимал Хелт България" ЕООД, тел. 02/ 963 42 75.

прегледи 1462

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти