Тетраодон нигровиридис

Този продукт не може да бъде закупен!

Тетраодон нигровиридис

Артикул код: 18511

Tetraodon nigroviridis Тетраодон нигровиридис

Латинско име Tetraodon nigroviridis
Популярно име Тетраодон нигровиридис
Група Тетраодони
Семейство Тетраодонтиди (Tetraodontidae)
Местообитание, хабитат Азия
Приблизителен размер 10 - 17 см
Минимален размер на аквариума 120 см / 100 л
Изисквания, температура 23 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост 12 - 18 °
Изисквания, pH 7,5 - 8,5
Тип вода сладка, бракична
Ниво на трудност трудно


Видът е описан от Марион де Просе (Marion de Procé), 1822
Местообитание
Тетраодон нигровиридис се срещат в цяла южна Азия - от Индия до Индонезия, а на север чак до Китай. Живее както в сладка, така и в бракична вода.

Отглеждане
Препоръчително е малките Tetraodon nigroviridis да се гледат в сладка вода, а когато съзреят, да се преместят в бракичен аквариум. Преходът от сладка към бракична вода да става постепенно.
Тези риби са изключително агресивни и затова не се препоръчва да се гледат в общ аквариум. Ако все пак решите да пробвате, резултатите вероятно ще бъдат плачевни за другите риби, затова най-добре е тетраодон нигровиридис да са във видов аквариум с много места за криене и по възможност добре залесен, като обаче остава и достатъчно място за плуване. Изключително чувствителни са към амоняк и нитрати, което налага да бъдат пускани само в стабилизирани вече съдове. Препоръчва се седмична смяна на 50% от водата.

Хранене
Тетраодоните са преди всичко месоядни. В аквариумни условия можете да им давате всякакви ракообразни, скариди, червеи, крил. Много е важно да им се осигуряват охлюви или друга твърда храна, с която да "изпиляват" предните си зъби, защото в противен случай те могат да пораснат прекалено много и заради това рибите да не могат да ядат.

Размножаване

За съжаление не са известни много подробности относно размножаването на тези риби.
------------------------------------------

В заключение трябва да се знае, че въпреки всички трудности, свързани с отглеждането и нрава им, Tetraodon nigroviridis са изключително забавни и интересни за наблюдение рибки. Специфичното им поведение, плуване и форма на тялото ги правят запомняща се гледка.

Производител: 8in1

прегледи 176

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти