Тетраодон нигровиридис

Този продукт не може да бъде закупен!

Тетраодон нигровиридис

Tetraodon nigroviridis Тетраодон нигровиридис

Латинско име Tetraodon nigroviridis
Популярно име Тетраодон нигровиридис
Група Тетраодони
Семейство Тетраодонтиди (Tetraodontidae)
Местообитание, хабитат Азия
Приблизителен размер 10 - 17 см
Минимален размер на аквариума 120 см / 100 л
Изисквания, температура 23 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост 12 - 18 °
Изисквания, pH 7,5 - 8,5
Тип вода сладка, бракична
Ниво на трудност трудно


Видът е описан от Марион де Просе (Marion de Procé), 1822
Местообитание
Тетраодон нигровиридис се срещат в цяла южна Азия - от Индия до Индонезия, а на север чак до Китай. Живее както в сладка, така и в бракична вода.

Отглеждане
Препоръчително е малките Tetraodon nigroviridis да се гледат в сладка вода, а когато съзреят, да се преместят в бракичен аквариум. Преходът от сладка към бракична вода да става постепенно.
Тези риби са изключително агресивни и затова не се препоръчва да се гледат в общ аквариум. Ако все пак решите да пробвате, резултатите вероятно ще бъдат плачевни за другите риби, затова най-добре е тетраодон нигровиридис да са във видов аквариум с много места за криене и по възможност добре залесен, като обаче остава и достатъчно място за плуване. Изключително чувствителни са към амоняк и нитрати, което налага да бъдат пускани само в стабилизирани вече съдове. Препоръчва се седмична смяна на 50% от водата.

Хранене
Тетраодоните са преди всичко месоядни. В аквариумни условия можете да им давате всякакви ракообразни, скариди, червеи, крил. Много е важно да им се осигуряват охлюви или друга твърда храна, с която да "изпиляват" предните си зъби, защото в противен случай те могат да пораснат прекалено много и заради това рибите да не могат да ядат.

Размножаване

За съжаление не са известни много подробности относно размножаването на тези риби.
------------------------------------------

В заключение трябва да се знае, че въпреки всички трудности, свързани с отглеждането и нрава им, Tetraodon nigroviridis са изключително забавни и интересни за наблюдение рибки. Специфичното им поведение, плуване и форма на тялото ги правят запомняща се гледка.

Производител: 8in1

прегледи 152

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти