Тобракулин-Д

Този продукт не може да бъде закупен!

Тобракулин-Д

Артикул код: 139

ТОБРАКУЛИН-Д - капки за очи, суспеисия

Състав:

В 1 ml суспенсия се съдържат: Tobramycin (като сулфат) 3 mg и Dexamethasone 1 mg.

Действие:

Тобрамицинът е антибиотик от групата на аминогликозидите с широк спектър на антибактериално действие.

Активен е предимно срещу Грам-отрицателни и някои Грам-положителни аеробни микроорганизми - Escherichia coli, Pseudomonas, Proteus, Klebsiella, Shigella Enterobacter, Serratia, Providentia, Citrobacter, Staphylococcus aureus и др. Активен е срещу почти всички причинители на повърхностни очни заболявания при кучета и котки.

Дексметазонът е синтетичен гликокортикоид - метилно производно на флуорпреднизолона. Употребата му в офталмологичната практика се базира на неговите ясно изразени противовъзпалителни, антиалергични и имуносупресивни свойства. След накапване прониква добре в епитела на роговицата и склерата, в клетките на конюнктивите и в предната очна камера.

Терапевтични показания:

Препаратът се прилага при възпалителни състояния на конюнктивата, роговицата и предната очна камера, при които се препоръчва употребата на тобрамицин и кортикостероиди и е налице повърхностна бактериална инфекция или съществува риск от нея: конюнктивити, кератити, кератоконюнктивити, блефарити, блефароконюнктивити, хордеолуми, дакриоцистити, ирит, иридоциклит, след екстракция на чужди тела, предоперативно и следоперативно при екстра- и интрабулбови операции.

Противопоказания за употреба:

Свръхчувствителност към някое от активните или помощните вещества на Тобракулин-Д. Да не се използва при вирусни и гъбни инфекции на очите. Да не се използват други очни капки или унгвенти по време на лечението с Тобракулин-Д.

Странични реакции:

Сериозни нежелани странични ефекти при употребата на Тобракулин-Д не се наблюдават. При продължителна употреба са възможни дисбактериози със свръхнамножаване на нечувствителни на тобрамицин микроорганизми, включително гъбички. В такива случаи се провежда подходящо лечение. Може да се наблюдава забавено зарастване на очните дефекти, както и повишаване на вътреочното налягане.

Лекарствени взаимодействия:

Не са известни лекарствени и други форми на взаимодействие.

Начин на приложение:

Преди употреба флаконът се разклаща енергично. Прилага се чрез накапване в долния конюнктивален сак, като се внимава откапващото приспособление да не се допира до окото и кожата на ръцете. След всяко накапване вътрешния ъгъл на окото се притиска за около 30 - 60 секунди, за да се предотврати изтичане на суспенсията през слъзните канали.

Дозировка:

Прилагат се обикновено по 1 - 2 капки на всеки 4-6 часа. При остри възпаления лечението може да започне с 1 - 2 капки на всеки 2 часа през първите 24 - 48 часа и постепенно, успоредно с подобряване на клиничните симптоми, се преминава на режим 1 - 2 капки на всеки 4-6 часа. Лечението продължава от 5 до 10 дни.

Съхранение:

На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25оС. Да не се замразява. Да се пази на място, недостъпно за деца!

5.0, 1 гласа

прегледи 4074

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Коментари за Тобракулин-Д

  1. 1.

    Kide mozem dagi vzemem

Свързани продукти