Тобракулин 0.3%

Този продукт не може да бъде закупен!

Тобракулин 0.3%

Артикул код: 138

ТОБРАКУЛИН 0.3% - капки за очи, разтвор

Състав:

Tobramycin (като сулфат) 3 mg и помощни вещества до 1 ml.

Действие:

Тобрамицинът е антибиотик от групата на аминогликозидите. Притежава широк спектър на антибактериално действие.

Активен е предимно срещу Грам-отрицателни и някои Грам-положителни аеробни микроорганизми - Escherichia coli, Pseudomonas, Proteus (индол-положителни и индол-отрицателни), Klebsiella, Shigella, Enterobacter, Serratia, Providentia, Citrobarter, Staphylococcus aureus (коагулазо-положителни и коагулазо-отрицателни, включително пеницилиназопродуциращи).

Ефектът е концентрация-зависим, с ясно изразен постантибиотичен ефект. Активен е срещу почти всички причинители на повърхностни очни заболявания при кучета и котки.

Терапевтични показания:

За локално лечение на повърхностни външни бактериални инфекции на окото и неговите помощни органи, предизвикани от чувствителни към действието на тобрамицина патогенни микроорганизми: конюнктивити, блефарити, блефароконюнктивити, кератити, кератоконюнктивити, хордеолуми, дакриоцистити, пълзяща язва на роговицата, вторични инфекции при ерозии и язви на роговицата; профилактично след екстракция на чужди тела от роговицата и конюнктивата, предоперативно и следоперативно при екстра- и интрабулбарни операции.

Противопоказания за употреба:

Свръхчувствителност към тобрамицин или към някое от помощните вещества. Да не се използват други очни калки по време на приложението на Тобракулин. Да не се използва при вирусни и гъбни инфекции на очите.

Странични реакции:

Възможни са парене, сърбеж и оток на клепачите, светлобоязън или конюнктивална еритема. В такива случаи приложението на препарата се преустановява.

При продължително приложение са възможни дисбактериози със свръхнамножаване на нечувствителни микроорганизми, включително гъбички. В такива случаи е наложително подходящо лечение.

Лекарствени и други форми на взаимодействие:

Налице е синергизъм in vivo между тобрамицина и бета-лактамните антибиотици.

Начин на приложение:

Външно в долния конюнктивален сак, като се внимава гутаторът да не се допира до окото и кожата на ръцете. След всяко накапване вътрешният очен ъгъл се притиска за около 30-60 секунди, за да се предотврати изтичането на разтвора през слъзните канали.

Дозировка:

При слаба до умерена форма на възпаление се накапват по 1-2 капки на всеки 4 часа.

При остри инфекции се накапват по 2 капки на всеки час до подобряване на състоянието, след което се преминава на режим 1-2 капки през 4 часа. Лечението продължава от 5 до 10 дни.

Съхранение:

На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25оС. Да не се замразява. Да се пази на място, недостъпно за деца!

прегледи 4901

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Коментари за Тобракулин 0.3%

 1. 1.

  каква е цената на тези капки?

 2. 2.

  До 1. Кети Янкова - онлайн магазинът ни все още не е пуснат и продуктите в него на този етап са само с информативна цел.

 3. 3.

  Moje li da se slaga na malki koteta

 4. 4.

  До 3. Sez - да, но Ви съветваме да е след преценка от ветеринарен лекар!

 5. 5.

  Може ли да се използват след отварянето му и изтичане на месец

 6. 6.

  До 5. Красимир - може, да.

 7. 7.

  Може ли да се капе в носа

Свързани продукти