УВ лампа за птици Avian Sun 5.0 UVB от ZooMed Laboratories, САЩ

Този продукт не може да бъде закупен!

УВ лампа за птици Avian Sun 5.0 UVB от ZooMed Laboratories, САЩ

Артикул код: 8147

 

Птиците имат специализирана ретина, която им дава възможност да виждат UVAсветлината, което им помага да разпознават партньора си, да намират храна и индефицират други видове. Без UVAптиците на практика са цветно слепи.

 

За здравословен растеж и правилно формиране на костите и яйцата.

 

Излъчва безопасно ниво на UVAи UVB лъчи, необходими за физическото и психическо здраве на вашите птици. Силата на светлина е колкото е на открито сенчесто място. Лампата излъчва и пълния спектър на видимата светлина.

 

Лампата е направена от UV пропускиливо кварцово стъкло. С вграден електронен стартер и стандартна фасунга.

 

Производител: Zoo Med Laboratories, Inc. USA

 

 

 

Повече информация:

 

UV-B- спомага за метаболизма на калция и синтезиране на витамин Д3.

Според изследвания на списание ExoticDVMвърху Африкански сив папагал ( Жако ), птиците излагани на UV-B лъчи имат много повече витамин Д3 в кръвта отколкото птиците, които не са излагани на UV- B лъчи. Диетата и на двете групи птици е съдържала еднакви количества вит. Д3. С използването на Avian Sun, значително се увеличава усвояването му и се предпазва от предозиране с неусвоен вит. Д 3

 

UV - човек има три различни типа конуса във ретината си, чувствителни към различни дължини на вълните. Благодарение на тези три типа конуси, ние може да виждаме пълноцветно. Ако един от тези конуси липсва, човек не може да вижда червения и зеления цвят ( далтонизъм ).

Птиците, влечугите и земноводните имат четири типа конуси. Допълнителният четвърти конус им позволява да виждат и UVчастта от спектъра. Ако липсва UVсветлина от слънцето ( например в апартамента ), птиците на практика са цветно слепи. Състоянието е подобно както е при хоратадалтонисти.

 

Още на: http://www.exoticpetvet.net/avian/uropygial.html

 

 УВ лампа за птици Avian Sun 5.0 UVB 

 

Излъчва безопасно ниво на UVA и UVB лъчи, необходими за физическото и психическо здраве на вашите птици.

UVB спомага за метаболизма на калция и синтезиране на вит. Д3.

За здравословния растеж и правилно формиране на костите и яйцата.

Птиците имат специализирана ретина, която им дава възможност да виждат UVA светлината, което им помага да разпознават партньора си, да намират храна и индефицират други видове. Без UVA птиците на практика са цветно слепи.

Лампата е направена от UV пропускиливо кварцово стъкло. С вграден електронен стартер и стандартна фасунга.

 

Производител: Zoo Med Laboratories, Inc. USA 

 

прегледи 131

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти