Фийдмикс ТС

Този продукт не може да бъде закупен!

Фийдмикс ТС

Артикул код: 56

Наименование:

Feedmix TS
Фийдмикс ТС

Съдържание в един грам:

trimethoprim 10 mg
sulphamethoxazole 50 mg

Фармацевтична форма:

премикс

Клинични данни:

Животни, за които е предназначен ВМП:

Прасета и птици

Показания за употреба:

Feedmix TS се използва за третиране на инфекции причинени от микроорганизми чувствителни към sulphamethoxazole и trimethoprim, като например първични и вторични инфекции на респираторната и храносмилателните системи, урогениталният тракт, централната нервна система, кожата и ставите при прасета и птици.

Противопоказания:

Не се прилага при стокови носачки
Специални предпазни мерки за животните, за които е предназначен - няма

Специални предпазни мерки за употреба, включително специални мерки, които следва да се вземат от лицето , прилагащо продукта върху животните.
Продукта е добре опакован, обикновено нито ветеринарните лекари нито животновъдите могат да имат интензивен контакт с препарата, така, че нормалните мерки при манипулирането с медикаменти са достатъчни.
Естествено винаги трябва да се има предвид замърсяване от препарата, така че препоръчително е да се носят предпазна маска и ръкавици.
Да се пази от деца.

Неблагоприятни реакции:

Няма

Употреба по време на бременност , лактация или яйценосене:

Няма противопоказания или предпазни мерки свързани с продукта

Взаимодействия с други ВМП и / или други форми на взаимодействие:

Няма

Доза и начин на приложение:

Прасета и Птици: 0,25 - 0,5 g / kg ж.т. дневно, или 5 - 10 kg на тон фураж,
(около 15 - 30 mg активна субстанция на kg/ж.т. Дневно), в продължение на 4 - 7 дни.
Feedmix TS трябва да се прилага орално размесен с фуража или поръсен върху него.

Предозиране – симптоми, процедури за действие при спешни случаи и антидоти, в случай на необходимост
Sulphamethoxazole има висок терапевтичен индекс. Обичайната дозировка при орално приложение е 12.5 - 25 мг/кг ж. т., докато LD50 при най – чувствителните видове е 2300 мг/кг ж.т. при орално приложение.
Trimethoprim също има висок терапевтичен индекс. Обичайната дозировка при орално приложение е 2.5 - 5 мг/кг ж.т., докато LD50 при най – чувствителните видове е 200 мг/кг ж.т. при орално приложение.

Карентен срок:

Прасета: 3 дни преди клане
Птици: 7 дни преди клане
Да не се използва при стокови носачки.

Фармакологични свойства:
Фармакодинамични свойства:

Взети поотделно сулфонамидите са бактериостатици, а триметоприма е бактерицид, но в комбинация потенцираните сулфонамиди са бактерицидни. Те инхибират метаболизма на бактериалните клетки. Блокират се две последователни стъпки в метаболизма нафолиевата киселина: Сулфаметоксазола инхибира превръщането на парааминобензоената киселина в дихидрофолиева киселина, а триметоприма блокира превръщането на дихидрофолиевата к-на в тетрахидрофолиева като инхибира дихидрофолатната редуктаза.
Тази последователна блокада има общ ефект: не само растежа на бактериите се подтиска от по-малки концентрации на препаратите, но и блокирането е по ефективно и се понася по – добре от организма.

Фармакокинетични данни:
След орално приложение триметоприма и сулфаметоксазола се абсорбират бързо и без остатък в гастроинтестиналния тракт на моногастричните животни.
Триметоприма дифундира интензивно в тъканите и телесните течности. Концентрациите в тъканите често са по – високи от кореспондиращите им плазмени нива, особено в белите дробове, черния дроб и бъбреците. Сулфонамидите се разпространяват във всички тъкани на организма. Концентрацията в бъбреците надвишава плазмените нива, а тази в кожата, черния и белия дроб е малко по – ниска от съответните нива в плазмата.
Главният метаболитен път на триметоприма е O-деметилация с последващо свързване.
Сулфонамидите се метаболизират интензивно, главно чрез няколко оксидативни пътя, ацетилиране и свързване със сулфати, глюкоронова к-на и глюкоза. Ацетилираните, хидроксилирани и свързани форми имат слаба антибактериална активност. Ацетилирането намалява разтворимостта. Вероятността от преципитиране в урината на хидроксилираните и свързани форми е по – малко вероятна.
Триметоприма се екскретира главно в урината чрез гломерулна филтрация и тубуларна секреция. Сулфонамидите се елиминират преди всичко в урината. Жлъчните секрети, фекалиите, млякото и потта са екскреторни пътища от по – малко значение. Гломерулната филтрация, активна тубуларна секреция и тубуларната реабсорбция са главните включени процеси.

Фармацевтични особености:

Списък на ексципиентите:

Рафинирано соево масло, царевично брашно и гроздов пулп

Основни несъвместимости:

Няма

Срок на годност 36 месеца.
Срок на годност след смесване с фуража за прасета 23 дни
Срок на годност след смесване с фуража за птици 40 дни

Специални предпазни мерки за съхранение:

Съхраняване под 25 градуса.

Вид и естество на първичната опаковка:
Feedmix TS се опакова в многопластови книжни чували с полиетиленово покритие от вътрешната страна. Чувалите съдържат 5 и 20 кг от продукта.
Специални предпазни мерки за обезвреждане на опаковката, неизползваните ВМП или остатъците от тях, останали след употреба на тези продукти.

 

прегледи 2929

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Коментари за Фийдмикс ТС

  1. 1.

    Feedmix TS е препарат на Dopharma , но лиценза е изтекъл и не би трябвало да се предлага

Свързани продукти