Хипофизин ЛА

Този продукт не може да бъде закупен!

Хипофизин ЛА

Артикул код: 78

Състав:

1 мл съдържа:
0,07 мл карбетоцин
2,00 мл хлоробутанол

Фармацевтична форма:

Воден инжекционен разтвор за говеда и свине.

Терапевтични показания:

Забавяне на раждането поради слаби напъни, Retentio secundinarum и други пуерперални смущения (напр. Atonia uteri, Lochiometra) при говеда и свине; изпразване на утеруса при непълноценни аборти и пиометра (след съответна предварителна терапия за отваряне на цервикса) при говеда; при свинете в рамките на синхронизацията на партуса в комбинация с PGF2?, но не и преди 113-ия ден от бременността, за ускоряване настъпването на раждане; профилактика и терапия на ММА-синдрома (метрит-мастит-агалаксия) при свинете, предизвикване на протичането на млякото.

Противопоказания:

Хипофизин® ЛА не се прилага при юници с продължително раждане, които често пъти показват прекомерна активност на миометриума, обусловена чрез сравнително силната болка от натиска в областта на цервикса и вагината.
Хипофизин® ЛА не се прилага при прекомерно силни контракции, при наличие на механични препятствия, при риск от разкъсване на матката, превъртане на матката, относително голям плод, както и при малформации на родилните пътища.

Нежелани странични действия:

Не са известни. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти вследствие от употребата на този ВМП, моля незабавно да уведомите вашия ветеринарен лекар.

Взаимодействия с други средства:

Не са известни

Видове животни:

Свине, говеда

Дозировка, метод и начин на приложение:

За мускулна и венозна апликация.
По принцип приложението е еднократно, но повторно приложение е възможно.

Свине: 5 – 1,0 мл на животно (отговаря на 35 до 70 мг карбетоцин)
В рамките на синхронизация на раждането с предшестващо инжектиране на PGF2?: свине: 0,5 мл на животно (отговаря на 35 мг карбетоцин)

Говеда: 2,5 – 5,0 мл на животно (отговаря на 175 до 350 мг карбетоцин)

Съвет за правилно приложение:

В случай, че се прилага Хипофизин® ЛА за отделяне на плацентата или за пуерпералния период, еднократна апликация по принцип е достатъчна. Тогава терапията да се провежда своевременно, т.е. още по време или непосредствено след раждането. С оглед на заболяването е възможно повторение на апликацията след 1 – 2 дни.

Карентен срок:

Говеда, свине: месо: 0 дни
Говеда: мляко: 0 дни

Специални предпазни мерки за съхранение:

Да се пази от достъп на деца!
Да се съхранява в хладилник при 2°С до 8°С и да се пази от светлина!
Да не се използва след изтичане срока на годност!
Годността на отворен веднъж флакон е 28 дни.

Предупреждение:

Окситоцин не се дава заедно с Хипофизин® ЛА, тъй като взаимното им подсилващо действие може да доведе до нежелани спазми на матката.
Специални предпазни мерки при унищожадане на неизползван продукт или остатъци от него:
Попитайте вашия ветеринарен лекар, какво да правите с ВМП, които не са ви нужни.

 

5.0, 1 гласа

прегледи 2583

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти