Черна вдовица - 2.5 -3см

Този продукт не може да бъде закупен!

Черна вдовица - 2.5 -3см

Черна вдовица - 2.5 -3см
Научно наименование: Gymnocorymbus ternetzi Общо наименование: Тернеция Семейство: Characidae Вид: Харацини Максимален размер: 10см Продължителност на живота: 5 години Естествени местообитания: Южна Америка реки Минимален аквариум: 20 литра Положение: Средната част на аквариума Съжителство: С други риби Описание: Тази риба е с малко по-овална форма. Младите са по-привлекателни, отколкото възрастните. Основният цвят е тъмно тяло сиво до черно, а перките са с черни цветове-възрастните риби избледняват и техните перки и цвят на тялото стават опушено сиви. Две черни ленти преминават вертикално по тялото.
Температура 19 ° C - 28 ° C
pH 6 – 8
Твърдост 5° - 19°
Развъждане: Тази риба е лесна за размножаване. Поставете родителите в аквариум с дъно покрито със слой топчета или с мрежа за да не могат родителите да изядат хайвера си. Използвайте топла вода (29-30 ° С), за да започне хвърляне на хайвера. След ухажването на мъжкия, женската хвърля много малки прозрачни яйца, които мъжкият опложда на дъното. Родителите трябва да бъдат отстранени за да не изядат яйцата. Малките се излюпват за 24-28 часа, а излюпените рибки ще плуват свободно след 3 до 5 дена. Можете да ги храните с малки живи и стрити люспести храни. Полово различие: Аналната перка на женската тернеция е тесен и се намира паралелно с втората си вертикална линия. Хранене: Месоядни, но не хранете с храна на люспи. Темперамент: мирни, макар и малко остри, когато се отглеждат много нагъсто. Отлични рибки за отглеждане в сборни аквариуми. Общи Болести: Ихтиофтириус

Производител: 8in1

прегледи 82

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти