"Aponogeton madagascariensis (Апоногетон мадагаскарски)" - Растение за аквариум

Този продукт не може да бъде закупен!


Артикул код: 18515

Aponogeton madagascariensis - Апоногетон мадагаскарски

В природата растението се среща в поточетата и реките на остров Мадагаскар. Листата му са с уникална форма. Има няколко разновидности, които се различават по размера на дупките в листата. При достигане на максимален размер това растение става прекалено голямо за аквариуми с обем под 500 литра. Растението е чувствително хранителен грунд, затова няма нужда от подхранка в корените му. Вместо това може да добавяте микро и макро елементи директно във водата.

Мадагаскарския Апоногетон понякога изхвърля цялата си листна маса и остава в покой, но след 1-2 месеца отново се активизира. Размножаването става чрез опрашване на лилавите красиви цветове и разделяне на луковицата. Според акваристите растението трябва да се отглежда при температура до 24 градуса. Препоръчва се единично засаждане в задната част на аквариума. При повишаване на температурата листата остава по-малки.

***

Растение, латинско име Aponogeton madagascariensis
Растение, популярно име Апоногетон мадагаскарски
Семейство Aponagetonaceae
Местообитание, хабитат Африка,Мадагаскар
Приблизителен размер 30 - 60 + см
Изисквания, светлина слаба - много силна
Изисквания, температура 15 - 30 °C
Изисквания, обща твърдост много мека - твърда
Изисквания, pH 5 - 7,5
Растеж бърз
Ниво на трудност трудно

Марка: TROPICA

5.0, 1 гласа

прегледи 976

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти