"CASA-FERA ADULT" - Храна за зрели котки - 1.5 кг.

Този продукт не може да бъде закупен!


Артикул код: 7578

Гранулираната храна е предназначена за зрели котки от всички породи на възраст до 8 години. През този период от живота на котката растежа спира, поради което трябва да се обърне по-голямо внимание на физическата форма на домашния любимец. Затова продукта съдържа висококачествени въглехидрати, мазнини и белтъчини, които подпомагат храносмилането и дефекацията. Храната е богата на Омега 3 мастни киселини, които правят козината по-лъскава, кожата по-здрава и повишават защитните сили на организма. Храната намалява риска от основните заболявания в тази възраст – ракови заболявания, диабет, заболявания на пикочните пътища, сърдечно-съдови заболявания и др.

Мастните киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) не се произвеждат от организма на котките и поради това е много важно да се приемат с храната. Липсата на ЕРА и DHA може да доведе до редица неприятни заболявания, включително ракови и бъбречни заболявания. Затова храната на „Casa-Fera” съдържа достатъчно количество EPA и DHA.

Зрелите котки подобно на малките котенца могат да развият камъни в пикочния мехур, поради формирането на струвитни кристали. Това от своя страна води до проблеми с отделянето на урина и възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Това заболяване е известно с наименованието котешки урологичен синдром (ФУС) и с много сериозно, тъй като може да завърши и с фатален край. Камъните в пикочния мехур и струвитните кристали могат да бъдат избегнати, ако се намали киселинността на урината (ниско рН). Затова храната е с ниско съдържание на магнезий, фосфор и белтък, основните компоненти предизвикващи формирането на струвитни кристали.

Хранителния продукт подобрява физическата форма на котката, а това е много важно за здравословния и продължителен живот. Поддържането на физическа форма зависи на първо място от приема на подходяща храна и на второ място от упражненията и движението. Добрата физическа форма удължава живота на котката и намалява риска от редица заболявания.

***

Състав: дехидратирано птиче месо, дехидратирано месо от риба, хидролизиран пилешки дроб, животинска мазнина (птича, говежда), царевица, ечемик, царевичен глутен, екстракт от животински протеин, ориз, сушена пулпа от захарно цвекло, рибено масло от сьомга, яйчен прах, масло от ленено семе, мая, минерали, целулоза, дехидратиран хемоглобин.

Аналитичен състав: суров протеин 26%, сурова мазнина 17%, сурови фибри 3,9%, сурова пепел 5,1%, витамин А 16 500 UI, витамин Д3 1650 UI, витамин Е 400 mg, L-лизин 2,1 gr, DL-метионин 3,8 gr.

Опаковка: 1.5 кг.

Марка: Casa Fera

прегледи 533

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти