CASA-FERA ADULT - Храна съобразена с нуждите от хранителни вещества на котките от всички породи на възраст до 8 години

CASA-FERA ADULT - Храна съобразена с нуждите от хранителни вещества на котките от всички породи на възраст до 8 години
В наличност

Избери вариант:

Цена: 23.88 лв.


Артикул код: 105652

За поръчки: (0879) 801 808

Храната „CASA-FERA" Adult е съобразена с умерените нужди от хранителни вещества на котките от всички породи на възраст до около 8 години.

През тази фаза от живота на котката растежът спира, поради което е необходимо да се обръща допълнително внимание на физическата форма на животното. Източниците на белтъчини, мазнини и въглехидрати са с високо качество, което подпомага доброто храносмилане и дефекацията.

Храната „CASA-FERA" Adult е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за добро състояние на кожата и козината и повишават съпротивителните сили на организма. Основните причини за естествена или безболезнена смърт (евтаназия) при котките на тази възраст са заболяванията на пикочните пътища, бъбречните и сърдечносъдови заболявания, захарният диабет и раковите заболявания. Храната „СASA-FERA" Adult е формулирана с цел да обезпечи дълъг и здравословен живот на котката.

Подобно на малките котенца, котката в зряла възраст може да развие камъни в пикочния мехур, като последствията от това са възпаление на неговата лигавица и проблеми с отделянето на урина (запушване на уретрата). Това заболяване, познато още под името котешки урологичен синдром (ФУС) е силно болезнено и може да бъде фатално. Формирането на струвитни кристали в пикочните пътища може да бъде предотвратено чрез контролиране на киселинността на урината (нисък рН) и намаляване на хранителния принос на минералите влизащи в състава на струвита (магнезий, амоняк, фосфат).

Храната „CASA-FERA" Adult понижава pH на урината до 6.3 и за целта, има относително ниско съдържание на магнезий, фосфор и белтък. Тъй като при котките в зряла възраст растежът е спрял, съдържанието на магнезий, фосфор и белтък в „CASA-FERA" Adult е понижено в сравнение с храните „CASA-FERA" Kitten.

За намаляване на риска от ракови заболявания, към храната е добавен витамин Е в качеството му на натурален антиоксидант, който възпрепятства формирането на свободни радикали и ограничава нежеланите ефекти от окислителите. Храната е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за противораковата профилактика и имат противовъзпалително действие.

Благодарение на добавките на витамин Е и най-вече, на ниското съдържание на фосфор се понижава рискът от бъбречни заболявания. С цел подпомагане функциите на бъбреците и черния дроб, храната „CASA-FERA" Adult съдържа понижено количество протеини, но с висока биологична стойност и лесно смилаеми. Добавката на високовискозитетни хранителни фибри (сложни въглехидрати) с нисък гликемичен индекс, допринася за забавено абсорбиране на глюкозата, съответно понижава риска от заболявания като захарен диабет.

Храната „CASA-FERA" Adult е бедна на натрий, което е от значение за регулиране на кръвното налягане и благоприятства сърдечната функция. Физическата форма на котките в зряла възраст определя до голяма степен прогнозата за продължителност на живота.

Пълнотата повишава риска от ракови заболявания, захарен диабет и сърдечносъдови заболявания. Специфичните съставки на храната „CASA-FERA" Adult понижават риска от гореизброените заболявания, но е необходимо редовно да се следи физическата форма на котката.

Тази форма зависи от приема на храна и на второ място, от движението. За постигане и поддържане на идеална форма, котката трябва да получава индивидуално адаптирано количество храна „CASA-FERA" Adult.
Идеалното тегло при котките в зряла възраст и тяхното здраве

Физическата форма на котка предопределя до голяма степен прогнозата за продължителност на живота. Пълнотата повишава риска от ракови заболявания, захарен диабет, бъбречни и сърдечносъдови заболявания. Изброените патологии са основна причина за естествена или безболезнена смърт (евтаназия) при котката. Физическата форма зависи от приема на храна и на второ място, от движението.

При котките на тази възраст не е възможно да бъдат дадени еднозначни указания за идеално тегло. Количеството храна, която всяка котка индивидуално получава трябва да бъде съобразено с постигането и поддържането на идеална форма. За животни склонни към наднормено тегло е подходяща храната „CASA-FERA" Light.

Състав: дехидратирано птиче месо, дехидратирано месо от риба, хидролизиран пилешки дроб, животинска мазнина (птича, говежда), царевица, ечемик, царевичен глутен, екстракт от животински протеин, ориз, сушена пулпа от захарно цвекло, рибено масло от сьомга, яйчен прах, масло от ленено семе, мая, минерали, целулоза, дехидратиран хемоглобин.

Анализ: суров протеин 26%, сурова мазнина 17%, сурови фибри 3,9%, сурова пепел 5,1%, витамин А 16 500 UI, витамин Д3 1650 UI, витамин Е 400 mg, L-лизин 2,1 gr, DL-метионин 3,8 гр.

Марка: Casa Fera

5.0, 1 гласа

прегледи 67

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти