CASA-FERA KITTEN - Пълноценна гранулирана храна за малки котенца от всички породи на възраст до 1 година - 1.5кг; 4.5кг

CASA-FERA KITTEN - Пълноценна гранулирана храна за малки котенца от всички породи на възраст до 1 година - 1.5кг; 4.5кг
В наличност

Избери вариант:

Цена: 23.88 лв.


Артикул код: 105649

За поръчки: (0879) 801 808

Храната „CASA-FERA" Kitten е съобразена с повишените нужди от хранителни вещества на малките котенца от всички породи на възраст до около една година.

През тази фаза от живота на котето се наблюдава най-бърз растеж и изграждане на нови тъкани. Източниците на белтъчини, мазнини и въглехидрати са с високо качество, което подпомага доброто храносмилане и дефекацията.
 
Храната „CASA-FERA" Kitten е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3, които допринасят за добро състояние на кожата и козината и повишават съпротивителните сили на организма. Храната „CASA-FERA" Kitten съдържа съобразено количество калций, фосфор и витамин D, което подпомага оформянето на здрав скелет. Съотношението между калций и фосфор е оптимизирано.

Мастните киселини от групата омега-3, ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA) са необходими хранителни вещества за котките, тъй като не се произвеждат от организма. Тази особеност на котката я различава от всички останали животни. Недостигът на посочените мастни киселини, ЕРА и DHA, може да стане причина за заболявания на животното, затова те трябва да бъдат включени в състава на храните.
 
В по-големи количества, ЕРА и DHA оказват положително въздействие върху здравето, тъй като повишават съпротивителните сили на организма, подобряват състоянието на кожата и козината и снижават риска от ракови и бъбречни заболявания. Храната „CASA-FERA Kitten" е с относително високо съдържание на EРА и DHA.

Вследствие формирането на струвитни кристали в долните пикочни пътища, малките котенца може да развият камъни в пикочния мехур, като последствията от това са възпаление на неговата лигавица и проблеми с отделянето на урина (запушване на уретрата). Това заболяване, познато още под името котешки урологичен синдром (ФУС) е силно болезнено и може да бъде фатално.
 
Формирането на струвитни кристали в пикочните пътища може да бъде предотвратено посредством контрола на киселинността на урината (нисък рН) и намален хранителен принос на минерали влизащи в състава на струвита (магнезий, амоняк, фосфат). Храната „CASA-FERA" Kitten понижава pH на урината до 6.3 и за целта, има относително ниско съдържание на магнезий, фосфор и белтък именно с цел намаляване концентрацията на компонентите предизвикващи формирането на струвитни кристали.

Предпоставките за дълъг и здравословен живот се полагат още в ранна възраст. Добрата физическа форма на котето през ранните фази от живота предопределя до голяма степен прогнозата за неговата продължителност. Формата на котето зависи от хранителния прием и на второ място, от движението. Идеалната физическа форма удължава живота и понижава риска от тежки заболявания. За постигане и поддържане на идеална форма, котето трябва да получава индивидуално адаптирано количество храна „CASA-FERA" Kitten.
 
Състав: дехидратирано птиче месо, дехидратирано месо от риба, хидролизиран пилешки дроб, рибено масло от сьомга, животинска мазнина (птича, говежда), царевица, ечемик, царевичен глутен, екстракт от животински протеин, сушена пулпа от захарно цвекло, ориз, яйчен прах, масло от ленено семе, мая, минерали, целулоза, дехидратиран хемоглобин.

Анализ: суров протеин 31%, сурова мазнина 20%, сурови фибри 2%, сурова пепел 5,7%, витамин А 16 500 UI, витамин Д3 1650 UI, витамин Е 350 mg.

Марка: Casa Fera

прегледи 45

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти