CASA-FERA LIGHT 4,5 кг

Този продукт не може да бъде закупен!

CASA-FERA LIGHT 4,5 кг

Артикул код: 7585

Хранaтa „CASA-FERA" Light

е специално формулирана за контрол на физическата форма на котки от всички породи със склонност към наднормено тегло.
Пълнотата влошава прогнозата за продължителност на живота тъй като предразполага към ракови заболявания, диабет и сърдечносъдови заболявания. Специфичните съставки на храната „CASA-FERA" Light
намаляват риска от изброените заболявания и улесняват контрола на физическата форма на котката. Тази форма зависи от приема на храна и на второ място, от движението. Идеалната физическа форма удължава живота и понижава риска от по-значими заболявания. За постигане и поддържане на идеална форма, котката трябва да получава индивидуално адаптирано количество храна. Храната „CASA-FERA" Light е със занижени енергийни стойности, което способства за загубата на тегло и предотвратява напълняването.вот на котката.
Храната „СASA-FERA" Light
е съобразена с понижените нужди от хранителни и минерални вещества на котките от всички породи до приблизително 8 годишна възраст. През тази фаза от живота на котката няма растеж. Физическата форма трябва да се следи с повишено внимание. Източниците на белтъчини, мазнини и въглехидрати са с високо качество и подпомагат доброто храносмилане и дефекацията. Храната „CASA-FERA" Light е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за доброто състояние на кожата и козината и повишават съпротивителните сили на организма. Основните причини за естествена или безболезнена смърт (евтаназия) при котките на тази възраст са заболяванията на пикочните пътища, бъбречните и сърдечносъдови заболявания, захарен диабет и раковите заболявания. Храната „CASA-FERA" Light е формулирана с цел обезпечаване на дълъг и здравословен живот на котката.
Точно както и при малките котенца, котката в зряла възраст може да развие камъни в пикочния мехур, като последствията от това са възпаление на неговата лигавица и проблеми с отделянето на урина (запушване на уретрата). Това заболяване, познато още под името котешки урологичен синдром (ФУС) е силно болезнено и може да бъде фатално. Урологичният синдром се причинява от слепването на кристали от струвит и/или калциев оксалат и образуването на конгломерати под формата на песъчинки и камъни, предимно в долните пикочни пътища. Формирането на струвитни кристали в пикочните пътища може да бъде предотвратено посредством контрол върху киселинността на урината (нисък рН) и намален хранителен принос на минерали влизащи в състава на струвита (магнезий, амоняк, фосфат). Храната „CASA-FERA" Light
понижава pH на урината до 6.3 и за целта, има относително ниско съдържание на магнезий, фосфор и белтък. Тъй като при възрастната котка растежът е спрял, съдържанието на магнезий, фосфор и белтък в „CASA-FERA" Light е понижено в сравнение с храните „CASA-FERA" Kitten.
За понижаване на риска от ракови заболявания, към храната „CASA-FERA Light
е добавен витамин Е в качеството му на натурален антиоксидант, който възпрепятства формирането на свободни радикали и ограничава нежеланите ефекти от окислителите. Храната е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за противораковата профилактика и имат противовъзпалителен ефект. Благодарение на добавките на витамин Е и най-вече, на ниското съдържание на фосфор се понижава рискът от бъбречни заболявания. С цел подпомагане функциите на бъбреците и черния дроб, храната „CASA-FERA" Light съдържа понижено количество протеини, но с висока биологична стойност и лесно смилаеми. Обогатеното съдържание на храните с високовискозитетни хранителни фибри (сложни въглехидрати) с нисък гликемичен индекс допринася за забавеното абсорбиране на глюкозата, съответно понижаване на риска от заболявания като захарен диабет. Храната „CASA-FERA" Light е бедна на натрий, което е от значение за регулиране на кръвното налягане и благоприятства сърдечната функция.

Състав: дехидратирано птиче месо, дехидратирано месо от риба, рибено масло от сьомга, хидролизиран пилешки дроб, царевичен глутен, екстракт от животински протеин, сушена пулпа от захарно цвекло, целулоза, животинска мазнина (птича, говежда), ориз, ечемик, царевица, мая, яйчен прах, минерали, протеин от картофи, масло от ленено семе, дехидратиран хемоглобин.
Анализ:
суров протеин 26%, сурова мазнина 10%, сурови фибри 5%, сурова пепел 5,6%, витамин А 16 500 UI, витамин Д3 1650 UI, витамин Е 400 mg, DL-метионин 3,0 g, L-лизин 1,2 g, L-карнитин 0,25 g

Производител: Casa Fera

прегледи 130

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти