CASA-FERA SENIOR - Храна за възрастни котки от всички породи над 8 години - 1.50кг; 4.50кг

CASA-FERA SENIOR - Храна за възрастни котки от всички породи над 8 години - 1.50кг; 4.50кг
В наличност

Избери вариант:

Цена: 23.88 лв.


Артикул код: 105656

За поръчки: (0879) 801 808

Храната „CASA-FERA" Senior е съобразена с нуждите от хранителни и минерални вещества на възрастните котки от всички породи над 8 години:

През тази фаза от живота на котката няма растеж и физическата форма на животното трябва да се следи с повишено внимание. Източниците на белтъчини, мазнини и въглехидрати са с високо качество и подпомагат доброто храносмилане и дефекацията.

Храната „CASA-FERA" Senior е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за доброто състояние на кожата и козината и повишават съпротивителните сили на организма.

Храната „CASA-FERA" Senior е съобразена със затихването на някои жизнени функции при остаряващата котка. Повишена смилаемост на храната се осигурява чрез суровинен подбор на съставките. Забавеното усвояване на мастни киселини от групата омега-3 в процеса на обмяна на веществата се компенсира чрез добавка на мастни киселини с удължени вериги, а намаленото количеството на витамин Е в организма - чрез повишено дозиране на този витамин в храната.

Обогатеното съдържание на високовискозитетни хранителни фибри (сложни въглехидрати) с нисък гликемичен индекс стимулира понижената чревна перисталтика и подпомага чревния транзит. Основните причини за естествена или безболезнена смърт (евтаназия) при котките на тази възраст са заболяванията на пикочните пътища, бъбречните и сърдечносъдови заболявания, захарният диабет и раковите заболявания. Храната „CASA-FERA" Senior е формулирана с цел да обезпечи дълъг и здравословен живот на котката.

Възрастната котка може да развие камъни в пикочния мехур, като последствията от това са възпаление на неговата лигавица и проблеми с отделянето на урина (запушване на уретрата). Това заболяване, познато още под името котешки урологичен синдром (ФУС) е силно болезнено и може да бъде фатално. При възрастната котка урологичният синдром се причинява от слепването на кристали от струвит и/или калциев оксалат и образуването на конгломерати под формата на песъчинки и камъни, предимно в долните пикочни пътища.

Формирането на струвитни кристали в пикочните пътища може да бъде предотвратено посредством контролиране на киселинността на урината (нисък рН) и намаляване на хранителния принос на минерали влизащи в състава на струвита (магнезий, амоняк, фосфат). От друга страна, прекалено ниската киселинност на урината (нисък рН) е нежелателна, тъй като благоприятства образуването на кристали и камъни от калциев оксалат.

Ето защо, храната „CASA-FERA" Senior
понижава pH на урината до 6.8 и с цел контрол на концентрацията на съставките подпомагащи формирането на оксалатни кристали, има относително ниско съдържание на калций, фосфор и белтък. Ниското съдържание на белтък в комбинация с ниско съдържание на калций понижава риска от появата на кристали. Съдържанието на фосфор и белтък в храните "CASA-FERA" Senior е понижено в сравнение с храните „CASA-FERA" Adult.

За понижаване на риска от ракови заболявания, към храната „CASA-FERA Senior е добавен витамин Е в качеството му на натурален антиоксидант, който спира формирането на свободни радикали и ограничава нежеланите ефекти от окислителите. Храната е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за противораковата профилактика и имат противовъзпалителен ефект.

Благодарение на добавения витамин Е и най-вече, на ниското съдържание на фосфор се понижава рискът от бъбречни заболявания налице при старите котки. С цел подпомагане функциите на бъбреците и черния дроб, храната „CASA-FERA" Senior съдържа понижено количество протеини, но с висока биологична стойност и лесно смилаеми. Добавката на високовискозитетни хранителни фибри допринася за забавено абсорбиране на глюкозата, съответно понижава риска от заболявания като захарен диабет. Храната „CASA-FERA" Senior е бедна на натрий, което е от значение за регулиране на кръвното налягане и благоприятства сърдечната функция.

Физическата форма на възрастната котка предопределя до голяма степен прогнозата за продължителността на живота. Пълнотата повишава риска от ракови заболявания, захарен диабет и сърдечносъдови заболявания. Специфично съставените храни „CASA-FERA" Senior понижават риска от гореизброените заболявания.

Производител: Casa Fera

прегледи 26

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти