Cat Chow Adult Special Care Sterilised - Балансирана храна за стерилизирани/кастрирани котки със склонност към наднормено тегло

Cat Chow Adult Special Care Sterilised - Балансирана храна за стерилизирани/кастрирани котки със склонност към наднормено тегло
В наличност

Цена: 10.53 лв.


Артикул код: 100066

За поръчки: (0879) 801 808

Цената е в насипен вариант за 1.00кг

Cat Chow Adult Special Care Sterilised е създадена специално за кастрирани и стерилизирани котки, защото техните потребности се променят драстично след операцията. Преди кастрирането метаболизмът на животното е бил адаптиран към хранителен режим с определено ниво на калоричност. С други думи - котката е приемала количеството храна, от което е имала нужда за да задоволи енергийните потребности на организма.

Един от страничните ефекти на кастрирането е загубата на тази естествена способност за контрол на апетита - котката започва да приема повече храна, отколкото се нуждае, и бързо напълнява. Само 48 часа след операцията котката вече приема 20 % повече храна, а потребността ѝ от енергия спада с 30 %.

Пониженото съдържание на въглехидрати в храната може да доведе до леко повишаване на нивото на кръвната захар, което от своя страна потиска чувството за преждевременно огладняване. Камъните в пикочопроводите са често заболяване при стерилизираните котки, особено когато са с наднормено тегло, защото те приемат по-малко течности и отделят по-малко урина.

Регулираното съдържание на минерали в храната поддържа ниско нивото на pH в урината и подпомага здравословното състояние на пикочопроводите. Високото съдържание на качествени протеини съхранява структурата на мускулите и мускулната маса.

Рецептата съдържа специална комбинация от подбрани натурални съставки: магданоз, спанак, моркови и грах. Храната е богата на витамин E, който подпомага естествените защитни сили на организма. Включеният в състава таурин е жизненоважен за котките, защото техният организъм не произвежда това вещество.

Тауринът стимулира сърдечните функции и подобрява зрението. Фуражът от рапица и цикорията подобряват храносмилането. А доброто храносмилане и пълноценното усвояване на хранителните вещества намаляват количеството на изпражненията, които Вашата котка отделя.

Cat Chow Adult Special Care Sterilised - обща информация:за пораснали котки на възраст над 1 година контролира количеството на приеманите от организма калории подпомага пикочопроводите, съхранява мускулната маса основна храна богата на животински протеини балансирани хранителни вещества и превъзходен вкус здравословно храносмилане съдържа таурин, който подпомага сърдечните функции и зрението прецизно дозираното количество фосфор подобрява функциите на бъбреците без изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти

Фирмата Purina е в служба на домашните любимци и техните стопани вече повече от 80 години. Продуктите от серията Purina Cat Chow са подложени на непрекъснат качествен контрол и научни изследвания и са оптимално съобразени с хранителните и енергийните потребности на Вашата котка.

5.0, 1 гласа

прегледи 49

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти