"Cladophora aegagropila moss ball" - Растение за аквариум

Този продукт не може да бъде закупен!


Артикул код: 12240

За поръчки: (0879) 801 808
Cladophora aegagrophila: Кладофора (Маримо топки)

Тези декоративни топки от водорасли са едно от малкото изключения на правилото да се избягва поставянето на водорасли в аквариума на всяка цена. В природата вирее в плитките езера на Естония, Швеция и Япония, като навсякъде е защитен вид.

Тези удивителни растения могат да се придвижват сами и да се въртят, така че да поемат светлина с цялата си повърхност. Отглеждани в аквариум те нарастват с около 5 мм. в диаметър на година, докато в природата са необходими 150-200 години, за да достигнат диаметър от порядъка на 30 мм. в диаметър.

Водораслите не изискват някакви специални грижи от гледна точка на СО2, светлина и торене, но е добре водата, в която се намират да се сменя поне веднъж на 1 - 2 седмици, защото по тях лесно се задържат остатъци от храна.

Най - добре се развиват при подаване на малки количества СО2 и средна осветеност, но могат да оцелеят дори при слаба светлина и липса на СО2. Според японските традиции тези водорасли под формата на топка носят благополучие, поради което се срещат в стъклени съдове в много японски домове.

***

Растение, латинско име Cladophora aegagrophila
Растение, популярно име Кладофора (Маримо топки)
Семейство Cladophoraceae
Местообитание, хабитат Япония, Швеция, Естония
Приблизителен размер 4 - 5 см
Изисквания, светлина средна - силна
Изисквания, температура 15 - 28°C
Изисквания, обща твърдост мека - твърда
Изисквания, pH 5 - 8
Растеж бавен
Ниво на трудност лесно

Производител: TROPICA

5.0, 1 гласа

прегледи 1083

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти