"Diabetes" - Профилактична храна за котки страдащи от диабет

Този продукт не може да бъде закупен!

Захарния диабет е една от често срещаните болести при котките. Това е болест на кръвната захар, при която има хронично нарушение на метаболизма и се повишава значително нивото на кръвната захар.

Хормона инсулин, който се секретира от панкреаса контролира нивата на кръвната захар. Обикновено след като домашния любимец се нахрани нивото на кръвната захар се увеличава и организма започва да секретира инсулин. Този жизненоважен хормон съдейства на клетките в черния дроб и мускулите да усвоят глюкозата и я превръщат в гликоген.

Ако по някаква причина този процес се прекъсне настъпва хипергликемия. Най-честата форма на диабет при котките е този от тип 2. При това заболяване клетките на мускулите и черния дроб са по-малко чувствителни към инсулин, тъй като стомашната жлеза произвежда по-малко инсулин. Лечението на тази болест освен медикаментозно се осъществява и посредствном подходяща диета. Тази храна има точно тази задача. Тя е идеалната диетична храна за котки страдащи от диабет.

***

Опаковка: 0.250 кг./1.75 кг.

Производител: Animonda

5.0, 1 гласа

прегледи 158

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти