"Diabetes" - Профилактична храна за котки страдащи от диабет

Този продукт не може да бъде закупен!


Артикул код: 10630

Захарния диабет е една от често срещаните болести при котките. Това е болест на кръвната захар, при която има хронично нарушение на метаболизма и се повишава значително нивото на кръвната захар.

Хормона инсулин, който се секретира от панкреаса контролира нивата на кръвната захар. Обикновено след като домашния любимец се нахрани нивото на кръвната захар се увеличава и организма започва да секретира инсулин. Този жизненоважен хормон съдейства на клетките в черния дроб и мускулите да усвоят глюкозата и я превръщат в гликоген.

Ако по някаква причина този процес се прекъсне настъпва хипергликемия. Най-честата форма на диабет при котките е този от тип 2. При това заболяване клетките на мускулите и черния дроб са по-малко чувствителни към инсулин, тъй като стомашната жлеза произвежда по-малко инсулин. Лечението на тази болест освен медикаментозно се осъществява и посредствном подходяща диета. Тази храна има точно тази задача. Тя е идеалната диетична храна за котки страдащи от диабет.

***

Опаковка: 0.250 кг./1.75 кг.

Производител: Animonda

5.0, 1 гласа

прегледи 205

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти