Florapol - Концентриран подхранващ субстрат с продължително освобождаване на хранителните вещества - 350гр; 700гр

Florapol - Концентриран подхранващ субстрат с продължително освобождаване на хранителните вещества - 350гр; 700гр
В наличност

Избери вариант:

Цена: 13.37 лв.


Артикул код: 42017

За поръчки: (0879) 801 808

Концентриран подхранващ субстрат за аквариуми с продължително освобождаване на хранителните вещества.

Стъпка 1 в 7- стъпковата концепция на JBL за перфектни аквариумни растения. Основа за корените на растенията Осигурява на растенията постоянно подхранване с всички важни вещества. Подходящ при стартиране на нов аквариум. Висока концентрация на желязо под формата на 25% железен диоксид.

Информация за употреба: JBL Florapol е глина, с високо съдържание на жизнено важни за растенията микроелементи и желязо, под форма, която не се разтваря във водата. Това предотвратява ненужно високата концентрация на желязо във водата при стартирането на аквариума и предотватява растежа на нежелани водорасли. Корените на растенията са способни да абсорбират желязо постоянно, благодарение на специален механизъм. Със своя особено висок капацитет на абсорбция, глината, естествен йонизатор, е способна да обвързва микроелементите. Те се освобождават, тогава, когато има липса на хранителни вещества и се абсорбират от глината, когато има излишък от тях, осигурявайки по този начин точното количество хранителни вещества, необходими на растенията. Глината може да абсорбира и освобождава хранителни вещества в продължителност на поне 3 години. След този период, трябва да бъде добавена нова глина, който може да епод формата на JBL The 7 Pellets, за да се освежи субстрата.

Употреба:Смесете необходимото количество JBL Florapol, с 5 до 10 пъти по-голямо количество немит, ситен грунд (размер на частиците 2-3мм) и го настелете директно върху стъклото /основата/ на аквариума. След това покрийте с 4-6 см слой от измит грунд със същата стуктура. Преди да налеете вода в аквариума, поставете парче стъкло, или друга подложка, върху, която да налеете водата, така, че да не разпръснете грунда. Напълнете внимателно с вода. Ако грунда бъде разпръснат от струята вода, той ще помътни водата и ще е необходимо повече време, за избистрянето й.

Забележка:Да се поставя само в празен аквариум. Не е подходящ за поставяне във вече напълнен с вода аквариум.

Съвет: Като отлична добавка към стъпки 2 и 3 от 7-стъпковата концепция на JBL за перфектни аквариумни растения, препоръчваме редовната употреба на течния тор JBL Ferropol и тор за ежедневна употреба JBL Ferropol 24. Комбинацията на компонентите за стъпки 1-3 е особено ефективна преди поставянето на JBL Florapol, бъде инсталиран JBL ProTemp basis (стъпка 5).Вашите растения ще бъдат перфектни, ако снабдите аквариума със система за CO2 (например JBL ProFlora CO2 Set) и специалните лампи за аквариуми (JBL Solar Tropic), Стъпки 4 и 6.

Съдържание: 350г за аквариуми от 50 до 80см.

700г за аквариуми от 80 до 120 см.

Florapol се предлага в разфасовки от :
-350 гр. - 9.10лв
-700 гр. - 16.50лв

Марка: JBL

прегледи 158

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти