JBL Aradol Plus 250 – 100мл - Основно средство срещу хрилни паразити (Dactylogyrus), кожни паразити (Gyrodactylus, шаранова въшка (carp louse), червеи Lernaea (Anchor worm), и други кожни паразити - 100мл

JBL Aradol Plus 250 – 100мл - Основно средство срещу хрилни паразити (Dactylogyrus), кожни паразити (Gyrodactylus, шаранова въшка (carp louse), червеи Lernaea (Anchor worm), и други кожни паразити - 100мл
В наличност

Цена: 25.68 лв.


Артикул код: 41967

За поръчки: (0879) 801 808

Aradol Plus 250l – Oсновно средство срещу хрилни паразити

Активна съставка: дифлубензурон

100 мл суспенсия за 400 л аквариум

 

Инструкции за употреба: Oсновно средство срещу хрилни паразити (Dactylogyrus), кожни паразити (Gyrodactylus) шаранова въшка (Carp Louse), червеи Lernaea (Anchor worm), и други паразити по аквариумните риби. За сладководни и морски аквариуми.

Затруднено дишане, избледняване на елементи от окраската, нервни плавателни движения, съчетано с потъмняване на цветовете или апатично ''висене'' са симптоми за заразяване с хрилни паразити. Червени петна върху кожата са допълнителни симптоми за хрилни паразити.

При големи риби инфекции по хрилете могат да бъдат диагностицирани чрез използването на прости методи: отстранете инфектираната риба от водата, поставете я върху влажна повърхност и, използвайки пинсети, внимателно повдигнете една от хрилните мембрани. Белезникавите паразити могат да бъдат лесно разпознати с помощта на лупа (10х).

Риби, заразени с шаранова (рибна) въшка (Carp Louse), стават плашливи, имат необичайно поведение – специфични нервни движения през нощта и триене в камъните или други предмети. Ухапванията от въшката могат да причинят възапаления върху кожата. Шарановата въшка е паразит с размери 4-12мм и може да бъде видяна с невъоръжено око.

''Червеят котва'' (Anchor worm) е лесно разпознаваем - белезникав, дълъг, с пръчковидна форма паразит с две дълги торбички в задния си край, където се намират яйцата. Главата на червея, заровена в тялото на рибата, причинява възпаление.

Trichodina обикновено се среща като вторична инфекция когато рибата е вече заразена с други паразити. В случай на остра инфекция кожата може да развие бял слой, а рибата се държи необичайно, перките се слепват, трие се в камъните или други предмети.

Противопоказания: не са известни.

Внимание: Argudol е неефективен при температура на водата под 18 оС , затова използвайте само в аквариуми с температура над тази. Да не се използва при безгръбначни (корали; охлюви; двучерупкови – миди, стриди; ракообразни) в морски аквариуми и при ракообразни в сладководни аквариуми.

Третиране срещу Anchor worm се препоръчва само при наличие на един или два червея на риба. Силно заразените риби могат да бъдат отровени – в случаи на силна инфекция, частта от Anchor worm, унищожавана с Argudol, дълбоко заровена в кожата на рибата, може да причини вторично отравяне и да убие рибата

Старнични ефекти: Не са известни. Ако рибите ви покажат странични ефекти, моля информирайте нас или вашия ветеринарен лекар.

Взаимодействие с други медикаменти: Употребата заедно с препарати за вода, съдържащи сол, може да отслаби действието на Argudol. Употребата едновременно на други медикаменти, може да доведе до нежелани и непредсказуеми ефекти и затова трябва да бъде избягвана.

Приложение: Преди третиране с препарата активния въглен трябва да бъде изваден от филтра, UV-C приставките и CO2 обогатителите трябва да бъдат изключени, а при соленоводните аквариуми изключете и скимерите и озонизаторите.

Дозировка: Преди употреба, разклатете енергично за 1 минута.10мл за 40л вода. Престой във водата – 1 седмица. След това 30% от водата трябва да бъде подменена.

Продължителност на лечението: За кожни метили и живораждащи хрилни паразити, шаранова въшка (Carp Louse), червеи (Anchor worm) едно третиране е достатъчно. За снасящи яйца хрилни паразити третирането трябва да бъде повторено два пъти през интервал от една седмица след края на всяко третиране. 

Филтриране и хранене по време на лечението: Биологичните филтри, които не са почиствани дълго време, могат да намалят действието на Аrgudol. Ето защо препоръчваме преди това внимателно почистване на филтъра (не напълно, за да се запазят част от пречистващите бактерии). Хранете рибите умерено по време на третирането.

Предозиране, прекъсване или преждевременно преустановяване на лечението: При предозиране половината от водата трябва да бъде подменена.

След лечението: След третирането водата трябва да бъде филтрирана 24 часа с активен въглен (JBL Carbomec active & JBL Carbomec Ultra), за да се премахнат всички следи от медикамента. След това отстранете активния въглен и добавете дневна доза от JBL Acclimol (само за сладководни аквариуми), за да подсилите имунната система на рибите и заздравяване на наранаванията, причинени от паразитите.

Добавянето на JBL Filter Start във филтъра или JBL Denitrol към водата ще помогне за подмяната на увредените пречистващи бактерии.

Съхранявайте на място недостъпно за деца За третиране на животни само Да не се използва върху животни, предназначени за човешка консумация Пазете от пряка светлина, топлина и влага и съхранявайте само в оригиналната опаковка Да не се използва след изтичане срока на годност Срок на годност след отваряне: 12месеца Да не се изхвърля опаковката и останало количество в контейнерите за битови цели. Не замърсявайте околната среда с продукта или с опаковката му.

 

Aradol Plus 250l се предлага в разфасовки от : 100 мл.

Марка: JBL

прегледи 6

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти