JBL CalciuMarin /високоусвоим калций за морски безгръбначни/-500гр

Този продукт не може да бъде закупен!

JBL CalciuMarin /високоусвоим калций за морски безгръбначни/-500гр

Артикул код: 12878

 

JBL CalciuMarin - високоусвоим калций за морски безгръбначни

Инструкции: Лесно разтворима смес от минерални соли, която съдържа калций, стронций и водороден карбонат в същите пропорции, каквито се съдържат в натуралните морски води. Изключително подходящ за снабдяване на всички организми в морския аквариум с елементи, необходими за жизнения им синтез ( растящите водни растения, корали, ракообразни и др.) В същото време, PH нивата на водата са стабилизирани и карбонатната твърдост се поддържа на идеалното ниво от 12-15 dKH.

Употреба:  Естествените нива на калций и стронций в морската вода са около 400-420мг/л и 8-13мг/л. Тъй като измерването на калция измерва в същото време и стронция, идеалните нива са от около 420-440мг/л. Нивата могат лесно да бъдат контролирани посредством JBL Calcium Test Set Ca.

Ако се установят значително намалени нива на калций, то те трябва да се повишават постепенно, а не изведнъж, най-добре с 20мг/л на ден. Когато се достигне идеалното ниво от 420-440мг/л, се препоръчват допълнителни дози 2-3 пъти в седмицата според изконсумираното от растящите организми количество (измерено с JBL Calcium Test Set Ca). При прилагането на продукта се произвежда и малко количество натриев хлорид. Затова се препоръчва редовна смяна на водата (10% от водата в аквариума на всеки 4 седмици), която да предотврати всяка възможна промяна в разпостранението на йоните във водата.

Дозировка: По една мерителна лъжичка от съдържанието на Компонент 1 и 2 повишават съдържанието на калций в 50 л вода до около 20мг/л. И двата компонента винаги се добавят в еднакви количества. Първо се добавя Компонент 1, изчакват се 10 минути, след коетосе добавя и Компонент 2. Нужното количество може да се добави или директно в аквариума там, където има достатъчна циркулация на вода или разтворен в отворен! контейнер и след това добавен към водата в аквариума. Съдържанието на опаковката (500кг) повишава нивото на калций с около 100мг/л на 600л вода.

Предупреждения: Продуктът e хигроскопичен. Пазете на сухо място и затваряйте винаги торбичката с включената скобка след отварянето и.

Производител: JBL

прегледи 65

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти