JBL Ektol cristal - 80g - За възстановяване на лигавицата и намаляване на стреса - 80гр

В наличност

Избери вариант:

Цена: 19.13 лв.


Артикул код: 41969

За поръчки: (0879) 801 808

Ektol cristal -за възстановяване на лигавицата и намаляване на стреса

За възстановяване на лигавицата и намаляване на стреса  

80г прах за 800л вода

240г прах за 2400л вода

JBL Ektol Cristal е смес от соли, освобождаваща кислород, ето защо неутрализира стреса при сладководните риби и подпомага възстановяването на лигавицата.

Стресът при рибите се причинява от несъвместими видове, поставени в общ аквариум, свръхнаселеност, неправилно хранене, неправилна температура, когато рибите са добавени в аквариума без карантина или замърсяване на водата (повишени нива на нитрити) поради недостатъчна или нарушена филтрация (дебита на водата е прекалено слаб или силен). Резултатите от стресовите фактори се проявяват в апатия, криене, загуба на цветовете, отказ от прием на храна или учестено дишане, въпреки достатъчните нива на кислород.

Кислородът, освободен чрез JBL Ektol Cristal облекчава дишането и намалява проникването на вредни йони (нитритни йони) през хрилете.

JBL Ektol Cristal подпомага лечението на едноклетъчни паразити (ресничести, бактерии) по лигавицата на рибите. JBL Ektol Cristal стимулира ускореното възстановяване на лигавицата. Особено при живораждащите риби, произхождащи от слабосолени водни басейни (устия и др.) или риби, свикнали с по-твърда вода, JBL Ektol Cristal повишава стабилността, като регулира съдържанието на сол.

Внимание: Непоносимост може да се наблюдава у безгръбначни в сладка вода (скариди, ракообразни и др.) Дозата трябва да бъде намалена при използване на JBL Ektol Cristal при тези животни.

JBL Ektol Cristal не се препоръчва за дълготрайна употреба, особено в дози над 0,2гр/л, тъй като може да доведе до нарушения в растежа на растенията.

В случаи на предозиране, половината от водата трябва да бъде сменена.

Приложение: Преди употреба активният въглен трябва да бъде изваден от филтра, UV-C приставките и CO2 обогатителите трябва да бъдат изключени. 50% от водата трябва да бъде сменена преди да се приложи препаратът. Аквариумът трябва да бъде допълнително аериран с помпа за въздух и камъче за въздух по време на третирането.

Обикновено JBL Ektol Cristal се добавя сутрин, за да се наблюдават рибите.

Дозировка и продължителност на употреба: Дозировката и продължителността зависят от вида на паразитите.

а) В случаи на дискомфорт или стерс в сладководни аквариуми:

1 равна чаена лъжичка (ок.5гр) от JBL Ektol Cristal на 50л вода (0,1гр/л) за 7 дни. След това 50% от водата трябва да бъде сменена.

b) При добавяне на нови риби в аквариума, особено живораждащи и кили риби:

1 равна чаена лъжичка (ок.5гр) от JBL Ektol Cristal на 25л вода (0,2гр/л) за 7 дни. След това 50% от водата трябва да бъде сменена.

с) Ако водата в аквариума е замърсена (повишени нива на нитрити):

1 равна чаена лъжичка (ок.5гр) от JBL Ektol Cristal на 50л вода (0,1гр/л) за 7 дни. След това 50% от водата трябва да бъде сменена.

d) Като средство, подпомагащо лечение:

добавете 1 равна чаена лъжичка (ок.5гр) от JBL Ektol Cristal на 50л вода (0,1гр/л) едновременно с препарата за лечение на ектопаразити, бактерии или гъбички (освен, ако не е посочено друго) на 1-ия и 3-ия ден (общо количество 0,2гр/л). В по-тежки случаи трета доза може да бъде добавена на 5-ия ден (общо количество 0,3гр/л). Обикновено подобрение се наблюдава след две дози. Ако е необходимо, последващи дози могат да бъдат добавяни както е описано по-горе. 50% от водата трябва да бъде сменена преди следващи приложения.

е) След приключване на лечение на външни заболявания:

след приключване на лечение филтрирайте водата с активен въглен (JBL CarboMec active) за 24 часа и сменете 50% от водата. След това 1равна чаена лъжичка (ок.5гр) от JBL Ektol Cristal на 100л вода (0,05гр/л) за 7 дни. 30% от водата трябва да бъде сменна след това.

f) За солни бани:

JBL Ektol Cristal може да бъде използван за кратко и за солни бани. Няма специални инструкции, тъй като концентрацията на сол зависи от вида на рибите.Моля, консултирайте се в специализиран магазин за търпимостта към сол на рибите, които ще бъдат третирани, или прочетете литература за това. Не превишавайте максималната доза от 3 гр/л за една солна баня за 10 мин в отделен аквариум или в друг съд. Наблюдавайте внимателно процеса. Ако някоя от рибите покаже негативна реакция (напр. лежи на една страна), солната баня трябва да бъде прекратена незабавно и рибата трябва да бъде преместена в темперирана и стабилизирана сладка вода.

1 равна чаена лъжичка отговаря на около 5гр JBL Ektol crystal. 1 чаена лъжичка с връх отговаря на ок.12 гр JBL Ektol crystal.

Указаната доза трябва да бъде намалена наполовина за мека вода с карбонатна твърдост под 8ºd.

Хранене по време на третирането: Ако JBL Ektol crystal е използван самостоятелно, рибите трябва да бъдат хранени както обикновено. Когато е използван заедно с други лекарства, храненето да е събразено с инструкциите за хранене от листовката на лекарството.

Филтриране по време на третирането: Препоръчваме почистване на филтъра преди третирането. След това: филтрирайте водата с активен въглен (JBL CarboMec active) за 24 часа след третирането.Активният въглен трябва да бъде изхвърлен след това. Добавянето на стартиращи бактерии (JBL Denitrol) във водата помага да се подменят увредените почистващи бактерии. 

 Проверявайте нивата на амоняк (ammonium/ammonia) и нитрити всеки ден по време на третирането и през първите дни след приключване на третирането. Ако нивата на нитрити са над 0,5мг/л, 50% от водата трябва да бъде сменена веднага и да се добавят стратиращи бактерии във водата (JBL Denitrol).

След това добавяйте по една доза JBL Acclimol всеки ден в продължение на една седмица за да подсилите имунитета на рибите.

JBL Ektol crystal трябва да се съхранва далеч от достъп на деца. Едновременното използване със стабилизатори на водата може да отслаби ефекта на JBL Ektol crystal.Да не се използва върху животни, предназначени за човешка консумация. Да не се използва след изтичане срока на годност. Пазете от светлина, топлина и влага, съхранявайте в оригиналната опаковка. Срок на годност: виж опаковката

 

Ektol cristal се предлага в разфасовки от : 80 гр.

Марка: JBL

прегледи 209

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти