JBL Ektol fluid Plus 125 -100ml - Срещу загниване и други повърхностни бактериални инфекции по сладководни аквариумни риби - 100мл

JBL Ektol fluid Plus 125 -100ml - Срещу загниване и други повърхностни бактериални инфекции по сладководни аквариумни риби - 100мл
В наличност

Цена: 17.38 лв.


Артикул код: 41970

За поръчки: (0879) 801 808

Ektol fluid Plus - Срещу загниване и други повърхностни бактериални инфекции по сладководни аквариумни риби

 

100мл разтвор – като добавка за 250л вода

Активни съставки: 100ml съдържат:

Benzalkonium chloride 217,5mg , Methylene blue 50mg

Препарат за аквариумни риби срещу загниване на перките и други външни бактериални инфекции, причинени от бактериалните щамове Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris и др. Най-честите симптоми на тези инфекции са опадване на перките (загниване на перките), язви, полипи по устата. JBL Ektol fluid Plus 125 е надежднo средство в случаите, когато рибите дават признаци на започващо заболяване (залепнали перки, рибите се търкат в предмети), но все още не е възможно поставянето на точна диагноза.

Противопоказания: не са известни.

Внимание: Непоносимост може да се наблюдава у безгръбначни в сладка вода (скариди, ракообразни и др.) Те трябва да бъдат изолирани при третирането. Рибите без люспи (морски котки и лоуч риби) и по-слабите риби могат да покажат чувствителност към препарата. Започнете с половин доза и след това внимателно увеличете количеството. 

Старнични ефекти: Не са известни. Ако рибите ви покажат странични ефекти, моля информирайте нас и вашия ветеринарен лекар.

Приложение: По време на третирането активният въглен трябва да бъде изваден от филтра, UV-C уредите и CO2 обогатителите трябва да бъдат изключени, а при соленоводните аквариуми изключете и скимерите и озонизаторите. Аквариумът трябва да е добре аериран. 50% от водата трябва да бъде сменена преди да се приложи препаратът. Аквариумът трябва да бъде допълнително аериран с помпа за въздух и камъче за въздух по време на третирането.Обикновено JBL Ektol fluid Plus 125 се добавя сутрин, за да се наблюдават рибите.

Дозировка и продължителност на употреба: 10мл за 25л вода през 1-ия ден. Добавете още една доза на 5-ия ден, ако е необходимо.

Непосредствено преди постявяне на повторна доза 30-50% от водата трябва да бъде подменена. Само 50% от указаната дозата може да бъде използвана, ако водата е мека – под 8ºd карбонатна твърдост. При карбонатна твърдост над 15ºd, дозата може да бъде увеличена до 125%.

При млади риби и живораждащи кили риби: 10мл за 50л вода през 1-ия ден. 50мл на 100л на 5-ия ден, ако е необходимо.Непосредствено преди постявяне на повторна доза 30-50% от водата трябва да бъде подменена. Условията за карбонатната твърдост са същите като описаните по-горе.

Продължителност на третирането:

Обикновено подобрение или дори напълно изчезване на симптомите се постига още след първата доза. Ако е необходимо, може да се направи повторно третиране по описания по-горе начин.

Хранене по време на третирането: Количеството на храната трябва да бъде намалено по време на третирането.

Филтриране по време на третирането: JBL Ektol fluid Plus 125 причинява увреждане на почистващите бактерии във филтъра. Тъй като много патогени могат да оцелеят във филтър медията, препоръчваме основно почистване на филтъра или по-добре преместване на филтърните материали до приключване на третирането.

Предозиране: При предозиране половината от водата трябва да бъде сменена.

След третиране: Филтрирайте водата с активен въглен за 24 часа след третирането, за да се премахнат всички следи от JBL Ektol fluid Plus 125. Изхвърлете активния въглен след това.Добавянето на стартиращи бактерии във водата помага да се подменят увредените почистващи бактерии.

Проверявайте нивата на амоняк (ammonium/ammonia) и нитрити всеки ден по време на третирането и през първите дни след приключване на третирането. Ако нивата на нитрити са над 0,5мг/л, 50% от водата трябва да бъде сменена незабавно и да се добавят стратиращи бактерии във водата.

Пазете от светлина и топлина, съхранявайте в оригиналната опаковка.

Пазете далеч от достъп на деца. Да не се използва върху животни, предназначени за човешка консумация. Предназначен за животни. Да не се използва след изтичане срока на годност. Да не се използва с други лекарства. Използването на стабилизатори на водата отслабва ефекта на препарата. Активната съставка причинява оцветяване на водата, което бързо изчезва. Декоративните елементи в аквариума, направени от пластмаса или прикрепени с прозрачен силикон, може да се обезцветят. Случайно разлят върху текстилни материи може да ги обезцвети необратимо.

Срок на годност: виж опаковката

 

 

Ektol fluid Plus се предлага в разфасовки от : 100 мл

Марка: IMAC

прегледи 171

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти