JBL Fungol Plus 250- 200ml - Срещу гъбични инфекции и плесен на хайвера по сладководни аквариумни риби

JBL Fungol Plus 250- 200ml - Срещу гъбични инфекции и плесен на хайвера по сладководни аквариумни риби
В наличност

Цена: 31.80 лв.


Артикул код: 41964

За поръчки: (0879) 801 808

Fungol Plus 250 -Срещу гъбични инфекции по сладководни аквариумни риби

Срещу гъбични инфекции по сладководни аквариумни риби

 

 

2 х 100мл разтвор като добавка за 750л аквариумна вода

 

Активни съставки: Fungol Plus (C1) 100мл съдържа:

малахитово зелен окслат 37,5мг; етакридин лактат 1500мг

Fungol Plus (C2) 100мл съдържа: повидон-йодин 3750мг

За аквариумни риби срещу външни гъбични енфекции, причинени от гъбички от семейството Saprolegniaceae. Белезникаво, влакнесто покритие по външните части на тялото на рибите е признак на инфекцията. Видимата гъбична зараза е много често вторична инфекция, която може да е в резултат на кожно нараняване например. Често обаче бактериалната инфекция, унищожаваща лигавицата и горния слой на кожата на рибата е основната причина.

 

Противопоказания: не са известни.

 

Внимание: Непоносимост може да се наблюдава у безгръбначни в сладка вода (скариди, ракообразни, охлюви и др.) Те трябва да бъдат изолирани при третирането. Рибите без люспи (loaches, catfish) и по-слабите риби могат да покажат чувствителност към препарата.

 

Старнични ефекти: Не са известни. Ако рибите ви покажат странични ефекти, моля информирайте нас или вашия ветеринарен лекар.

 

Приложение: Преди третиране активният въглен трябва да бъде изваден от филтъра, UV-C приставките и CO2 обогатителите трябва да бъдат изключени. 50% от водата трябва да бъде сменена преди да се приложи препаратът. Аквариумът трябва да бъде допълнително аериран с помпа за въздух и камъче за въздух по време на третирането. Oбикновено JBL Fungol Plus се добавя сутрин, за да се наблюдават рибите.

 

Дозировка: Компонент 1 (С1): 10мл за 80л вода през 1-ия ден. Добавете пълна доза на 3-ия и 5-ия ден, ако е необходимо.

Компонент 2 (С2): 10мл за 80л вода на 7-ия ден. Добавете пълна доза на 9-ия и 11-ия ден, ако е необходимо.

Непосредствено преди постявяне на повторна доза 30-50% от водата трябва да бъде подменена.

Стартирайте с половин доза и увеличавайте внимателно. Използвайте половин доза (10мл за 160л вода) от Компонент 2 на JBL Fungol Plus за риби от Източноафриканските езера Малави, Танганайка и Виктория.

 

Хранене по време на третирането: Количеството на храната трябва да бъде намалено по време на третирането.

 

Филтриране по време на третирането: Високоактивните биологични филтри, които не са били почиствани от дълго време могат да намалят ефективността на препарата. Ето защо препоръчваме старателно почистване на филтъра, дори преместване на филтър медията преди третиране, тъй като много от бактериите могат да оцелеят и извън рибата за дълъг период от време.

 

В случаи на предозиране, прекъсване или преждевременно преустановяване на третирането: При предозиране половината от водата трябва да бъде подменена. Ако се пропусне доза, то тя трябва да се добави възможно най-скоро и третирането да продължи според инструкцията.

След третирането:Филтрирайте с активен въглен за 24 часа, за да се премахнат всички следи от препарата. Изхвърлете активния въглен след това.Добавянето на стартиращи бактерии във водата помага да се подменят увредените почистващи бактерии.

Проверявайте нивата на амоняк (ammonium/ammonia) и нитрити всеки ден по време на третирането и през първите дни след приключване на третирането. Ако нивата на нитрити са над 0,5мг/л, 50% от водата трябва да бъде сменена веднага и да се добавят стратиращи бактерии във водата.

Пазете от светлина и топлина, съхранявайте в оригиналната опаковка.

Пазете далеч от достъп на деца. Да не се използва върху животни, предназначени за човешка консумация. Предназначен за животни. Да не се използва след изтичане срока на годност. Да не се използва с други лекарства. Използването на стабилизатори на водата отслабва ефекта на препарата. Активната съставка причинява обезцветяване на водата, което бързо изчезва Декоративните елементи в аквариума, направени от пластмаса или прикрепени с прозрачен силикон, може да се обезцветят Случайно разлят върху текстилни материи може да ги обезцвети необратимо.

Fungol Plus 250 се предлага в разфасовки от : 200 мл.

Марка: JBL

прегледи 190

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти