JBL Furanol Plus 250 - таблетки 20бр - Oсновно средство срещу всякакъв вид бактериални инфекции

JBL Furanol Plus 250 - таблетки 20бр - Oсновно средство срещу всякакъв вид бактериални инфекции
В наличност

Избери вариант:

Цена: 31.80 лв.


Артикул код: 41963

За поръчки: (0879) 801 808
Furanol 2 - Oсновно средство срещу всякакъв вид бактериални инфекции

JBL Furanol 2 - Oсновно средство срещу всякакъв вид бактериални инфекции - таблетки 20бр – за сладководни и соленоводни аквариуми.

Активна съставка: Натриев Нифурстиренат.

Продукт за третиране за аквариумни риби в сладководни и соленоводни аквариуми срещу вътрешни и външни бактериални инфекции причинени от бактериите Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris, Flexibacter, Streptococci и др. JBL Furanol се понася добре от рибите, като се поема през хрилете и лечебни количества от него достигат до всички органи за няколко минути. Oтворени язви, и воднянка (при студеноводните риби), рани, перки с нарушена цялост, подувания, загуба на части от кожата или люспите са обичайните признаци на бактериалните инфекции. В напреднал стадий могат да бъдат наблюдавани – уголемен корем с нащърбени люспи, изпъкнали очи, помътняване на цветовете, анормални движения при плуване и загуба на тегло.

Противопоказания: не са известни.

Внимание: Да не се употребява при корали и безбръбначни в соленоводни аквариуми.. Furanol се понася добре от безгръбначни в сладка вода (скариди, ракообразни и др.). Въпреки това, предвид появата на голямото разнообразие на нови видове на пазара, не може да се изключи непоносимуст у някои видове. По тази причина е препоръчително първо да тествате продукта върху различните видове. Ако се появи непоносимост, те трябва да бъдат изолирани при лечението.

Старнични ефекти: Не са известни. Ако рибите ви покажат странични ефекти, моля информирайте нас или вашия ветеринарен лекар.

Взаимодействие с други медикаменти: Употребата заедно с препарати за вода може да отслаби действието на Furanol. Употребата едновременно на други медикаменти, може да доведе до нежелани и непредсказуеми ефекти и затова трябва да бъде избягвана. Ако непосредствено преди планирано третиране с Furanol II са използвани други препарати, е необходима подмяната на около 2/3 от водата, преди прилагането на Furanol II.Ние препоръчваме да добавите 300-500г готварска сол на 100л аквариумна вода, за да посдилите действието на продукта. Това ще повиши поносимостта на рибите.

Приложение: Преди третиране с препарата активния въглен трябва да бъде изваден от филтра, UV-C приставките и CO2 обогатителите трябва да бъдат изключени, а при соленоводните аквариуми изключете и скимерите и озонизаторите.

Дозировка: 1табл. за 20л вода. Разтворете необходимия брой таблетки в съд с вода от аквариума и изсипете в него. Престой във водата – 5 дни. След това 30% от водата трябва да бъде подменена. Втора доза може да бъде сложена на 6-тия ден, ако е необходимо.

Дозировка за кратка баня: 1 таблетка на 1л вода. Поставете инфектираните риби в този разтвор за около 30 мин. Аерирайте добре през това време и наблюдавайтве рибите. Извадете при най-малкия признак за проблем. Повторете на 3-тие и 5-тия ден.

Забележка за продължителността на лечението: Подобрение или дори изчезване на заболяването може да се постигне още след първото третиране. Ако е необходимо третирането може да бъде повторено както е описано по-горе.

Филтриране и хранене по време на лечението: Furanol II нанася големи щети на бактериите в биологичните филтри. Ето защо препоръчваме да махнете филтъра от аквариума и да го включите в друг контейнер, за да се запазят почистващите бактерии. Аерирайте аквариума добре във времето без филтър. Ако е възможно по време на лечението храненето на рибите трябва дори да се спре.

Забележка за случаи на предозиране, прекъсване или преждевременно преустановяване на лечението: При предозиране половината от водата трябва д а бъде подменена.

След лечението: Преди връщането на филтъра в аквариума, извадете филтриращия материал и го съхранете на влажно и хладно място. Сложете във филтъра нова вата и активен въглен (JBL Carbomec active & JBL Carbomec Ultra). Филтрирайте за около 24 часа, за да се премахнат всички следи от медикамента. Махнете активния въглен и ватата и върнете предишния филтърен материал. Ежедневна доза от JBLAcclimol (за сладководните аквариуми) трябва да бъде добавяна за една седмица, с цел укрепване имунната система на рибите и заздравяване на наранаванията причинени от паразитите. Добавката на JBLFilterStart във филтъра или JBLDenitrol към водата ще помогне за подмяната на увредените бактерии.

Съхранявайте на място недостъпно за деца За третиране на животни Да не се използва върху животни, предназначени за човешка консумация Да не се използва след изтичане срока на годност Пазете от пряка светлина, топлина и влага и съхранявайте само в оригиналната опаковка Срок на годност: виж опаковката Срок на годност след отваряне: 12месеца

ЗАБЕЛЕЖКА: Известни разминавания в цвета на таблетките не оказва влияние върху тяхната ефективност.

Активни съставки според типа и количеството:

1 таблетка съдържа: Натриев Нифурстиренат 20mg

Марка: JBL

прегледи 209

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти