JBL NitratEx – Филтърен материал за премахване на нитратите от водата

JBL NitratEx – Филтърен материал за премахване на нитратите от водата
В наличност

Избери вариант:

Цена: 27.72 лв.


Артикул код: 42056

За поръчки: (0879) 801 808

Само за сладководни аквариуми Предотвратява и намалява растежа на нежеланите, вредни водорасли 250мл (170мл) подлъща 9000мг нитрати Включва торбичка за филтърен материал Може да бъде използван няколко пъти, чрез лесно презареждане Подходящ за многократна употреба чрез реактивиране с обикновена сол Подходящо за чешмяна вода

 

 

Инструкции за употреба

Разрушаването или процесите на минерализация в аквариума от органичен характер (остатъци от храна, фекалии от рибките и т.н.) предизвикват процесът на разпадане на протеините- протеини » амониеви радикали » нитрити » нитрати. Затова в аквариума не трябва да има следи от амониеви радикали и нитрити в една ефективно функционираща биологична филтрираща система, нитратното съдържание трябва да бъде повишено. Нитратите са последната фаза от минерализацията в аквариума и не са токсични за рибките, дори в относително високи концентрации. От една страна нитратите служат като хранително веществ за растенията, но от друга страна съдържанието на нитрати във водата спомага за образуването и растежа на нежелани водорасли и има вредно въздействие върху здравето на някои рибки. Нитратното съдържание не бива да достига нива над 50мг за литър, за да не се появят подобни проблеми. Съдържанието на нитрати може да бъде проверено лесно и бързо чрез JBL Nitrate Test Set NO3.

JBL NitratEX намалява неприемливо високите нива на нитрати чрез йонообмен. 250мл от JBL NitratEX поглъщат до 9000мг нитрати за няколко часа. Това отговаря приблизително на 200 литров аквариум (без декорацията – 180л) с 50мг нитрати на литър. Когато капацитетът се изчерпа, не се освобождават нитрати във водата. Можете да регенерирате JBL NitratEX с таблетка сол и да използвате отново.

Употреба: Напълнете торбичката с JBL NitratEX и поставете във филтъра. Уверете се, че JBL NitratEX е защитен от ненужно замърсяване чрез подходящ дебел слой от филтърна вата (JBL Symec или JBL Symec XL). Можете да поставите толкова торбички с JBL NitratEX, колкото е необходимо, в зависимост от големината на аквариума и съдържанието на нитрати. В случай, че JBL Nitrate Test Set NO3. показва, че желаните нива на нитратно съдържание още на са постигнати след двудневна употреба, регенерирайте материала и използвайте отново.

Ние препоръчваме нитратното съдържание да не бъде поддържано под 10мг/л, за да се избегне рискът от образуване на отровен водороден сулфид. Не ви препоръчваме да изпозвате филтърни материали с торф едновременно с този, тъй като JBL NitratEx поглъща хумусните вещества и други ценни съставки, които се намират във торфа.

Забележка: JBL BioNitratEX е подходящо и за солена вода. Може да бъде използван и за намаляване на нивото на нитратите в чешмяната вода, преди водата да бъде добавена в морските аквариуми.

Регенерация: Добавете 100г несъдържаща йод сол и 1л вода в пластмасов съд. Поставете торбичката с JBL NitratEx в този разтвор за 1-2 дни, движейки я напред-назад често. Нежно размачкайте торбичката, за да сте сигурни, че тя се напоява с разтвора. Изплакнете торбичката напълно със сладка вода. Упоменатото количество разтвор обогатява торбичка, съдържаща 250мл JBL NitratEx. За по-голямо количесто увеличете пропорционално.

Поглъщащата способност на JBL NitratEx може да намалее след неколкократно регенериране на материала. В този случай трябва да подмените съдържанието на JBL NitratEx в торбичката. Ако процесът на регенерация се провежда внимателно, способността на материала да поглъща нитратите ще се запази по-дълго.

Забележка: Не използвайте топла вода за регенериране на филтъра. Използвайте само студена вода (максимално 30º) След първата употреба, не оставяйте продуктът да изсъхне, защото ще загуби способността си. Когато не е в употреба, регенерирайте и оставете продуктът влажен, в добре затворено найлоново пликче. Не оставяйте продукта на ниски температури.

 

NitratEx - се предлага в разфасовки от : 250 мл

 

 

 

Производител: JBL

прегледи 97

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти