KAYTEE за новоизлюпени големи папагали

Този продукт не може да бъде закупен!

KAYTEE за новоизлюпени големи папагали

Артикул код: 13414

Exact Hand Feeding Formula Macaws, 2.3 кг.

Пълноценна храна за ръчно хранене на малки птици Макао ( Ара ), Еклектус, Африкански папагал ( жако ). Тя комбинира ценни съставки в правилно съотношение, за да получат малките макао иделно хранене от излюпването до отбиването.

 

Известна като първата и най-широко използванта храна за новоизлюпени птици KAYTEE Hand Feeding Formula е с производствен процес гаранитиращ ниско ниво на бактерии. И двете формули ( за големи папагали и за всички останали птици ) се смесват с вода в съответното съотношение ( виж приложената таблица).

 

Съдържание: зърно, растителни производни, растителен протеинов екстракт, яйца и яйчни продукти, масла и мазнини, минерали, маи, различни захари.

 

Анализ: суров протеин 19 %, сурови мазнини 13 %, сурови влакнини 4 %, сурова пепел 7 %, влага 10 %.

 

Добавени за кг: Вит.А 16000 IU, Вит. D3 1000 IU, Вит. Е ( Alpha-tocopherol Acetate) 170мг, Мед 25мг. Съдържа разрешени от ЕС антиоксидантни, оцветители и консерванти.

Начин на приготвяне:

Използвайте таблицата:

 

Възраст Обем Тегло

(дни) exact вода exact вода

0 -2 1 част 6 части 8 % 92 %

2 – 5 1 част 2-3 части 16-20% 80-84%

5 – отбиване 1 част 1 1/3-2 части 25-30% 70-75%

 1.Смесете Exact Hand Feeding с гореща вода (около 49°С) съгласно таблицата.

2. Разбъркайте добре.

3. Оставете сместа да изстине до 39-43°С. Храната трябва да е като крем. Ако желаете още по-финна, предвеарително стрийте храната. Тя се предлага със спринцовка или лъжичка. Повечето птиченца трябва да получават дневно по около 10-12 % от тяхното тегло, докато гушата се заобли добре или отхвърли повече храна. Коригирайте количеството според нуждите. Не прехранвайте.

 Може да изгледате краткото филмче за храненето на ръка от ТУК

Стерилизирайте всички прибори и спазвайте стриктна хигиена. Изхвърлете неизядената храна, никога не предлагайте неизядена храна отново!.

Не използвайте микровълнова фурна, могат да се получат „горещи точки" в храната и да изгорите птицата. Преди употреба разбъркайте добре.

Малките птици трябва да се хранят по едно и също време, така че гушата им да се изпразни преди следващо хранене.

Това е пълноценна храна. Ограничете плодовете и зеленчуците до 20% от менюто. Когато храните с Exact, не са нужни допълнителни витамини.

 Ако сте хранили с друга храна, преминете към новата постепенно, като приготвяте отделно двете и ги смесвате преди хранене, като постепенно увеличавате дела на новата.

Ако се появи проблем с гушата – задържане на храна, проверете първо околната температура, най-често срещаната причина. След това пригответе смес от 1 част храна и 1 част детски плодов сок, или 1 част храна и 2-3 части вода. Хранете с тази смес за около 24 часа. Масажирайте леко гушата за да предотвратите агрегиране на храната. Никога не масажирайте гушата, ако е пълна повече от половината.

 Появата на тъмно зелени екстременти е знак за задържане на храна или липса на такава в храносмилателния тракт. Ако не се справите сами, потърсете лекарски съвет.

Производител: Miazoo

прегледи 84

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти