Neriti snail Неритина -2см

Този продукт не може да бъде закупен!

Neriti snail Неритина -2см

Артикул код: 38686

Neriti snail Неритина

Латинско име Neriti snail
Популярно име Неритина
Група Мекотели
Семейство Неритиди ( Neritidae)
Местообитание, хабитат Азия,Южна Африка, Австралия
Приблизителен размер 2,5 см диаметър
Минимален размер на аквариума 10 л
Изисквания, температура 22 - 26 °C
Изисквания, обща твърдост над 10 °
Изисквания, pH 7,0 - 8,5
Тип вода бракична, сладка
Ниво на трудност средно


Местообитние
Охлювите от сем. Неритиди, известни между акваристите като Неритини, са голяма група от соленоводни и полусоленоводни, които преди всичко се намират в крайбрежните райони като рифовете, приливната зона, мангровите гори и устията на реките. Относително малък брой живеят в сладководни райони като горски и планински потоци, където се хранят с водораслите полепнали по скалите.

Описание
Радулата на всички видове и подвидове е характерна за растителноядни охлюви - с къси и твърди зъбци.
Охлювите са разделнополови. В акваристиката са популярни Neritina natalensis - южноафрикански сладководен вид:Повечето от тези охлюви са по-скоро малки ( около 2,5см в диаметър ), с красиви гладки черупки, оцветени в ярки цветове. Шарките им биват едноцветни ( от златиста до червеникава ) с по-светли до тъмни раета (зебра), назъбени раета (тигрова), на точки или петна наподобяващи прекъснати раета (леопардов)

Aзиатските Clithon diadema и Clithon coronae :Най-отличителната им черта са късите зелени или златисти раковини с леко извити шипчета на върха и.

прегледи 14

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти