Otocinclus affinis

Този продукт не може да бъде закупен!

Otocinclus affinis

Артикул код: 38241

Латинско име

  Otocinclus affinis
Популярно име Отоцинклус афинис
Група Отоцинклуси
Семейство Лорикариди (Loricariidae)
Местообитание, хабитат Южна Америка - Бразилия
Приблизителен размер 5 см
Минимален размер на аквариума 40 см / 20 литра
Изисквания, температура 24 - 27 °C
Изисквания, обща твърдост 5 - 19 °
Изисквания, pH 6.0 - 8.0
Тип вода сладка
Ниво на трудност средно


Видът е описан от Щайндахнер (Steindachner), 1877
Описание:
Малка рибка с издължено тяло. Устата и е насочена надолу за да може да всмуква по-добре. Гърба е светло-кафяв до златист, а коремчето е бяло. Черна латерална линия от очите до опашката. Перките са прозрачни. Достига до 4-5 см.

Местообитание:
Обитават гъсто залесените реки в околноста на Рио де Женейро, Бразилия.

Отглеждане:
Могат да се отглеждат в малък аквариум, но все пак, по-голям от 20 литра. Трябва да е много добре залесен и с оформени укрития от камъни и корени. Трябва да се оформят условия за образуване на водорасли и алги, с които отоцинклусите се хранят. Обичат чиста вода със средно до силно течение. Подходящи "съквартиранти" са други дребни и не хищни видове, като коридораси, апистограми. Могат да се отглеждат и сами но за предпочитане е да са в пасаж от поне шест рибки.

Хранене:
По принцип се храни с алги и водорасли. В аквариум приема също така артемия, дребни ракообразни, краставици (вижте видеото долу), попарена салата, спанак и други зеленчуци.

Полов диморфизъм:
Женската е по-закръглена от мъжкаря.

Размножаване:

Размножаването на Otocinclus affinis е трудно в аквариумни условия. След гонитба, женската се обръща с главата надолу, а мъжкия е отгоре и заставайки под формата на буквата "Т"

Производител: 8in1

прегледи 22

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти