Royal Canin Ultra Light - храна за израснали котки със склонност към наднормено тегло, с намалено съдържание на калории 85гр

Royal Canin Ultra Light - храна за израснали котки със склонност към наднормено тегло, с намалено съдържание на калории 85гр
В наличност

Избери вариант:

Цена: 3.51 лв.


Артикул код: 99153

За поръчки: (0879) 801 808

Royal Canin изповядва философията, че храненето на котката трябва да е съобразено с всеки един параметър - възраст, физиология, порода, начин на живот и индивидуални особености. Наднорменото тегло може да влоши здравето и на котката. Здравословната храна Royal Canin Ultra Lightпредотвратява натрупването на излишни килограми. Royal Canin Ultra Light отговаря на най-високите изисквания за качество на Royal Canin и на инстинктивните предпочитания на порасналите котки (над 1 година) към оптималния макро хранителен профил.

Храната Royal Canin Ultra Light предпазва порасналите котки (над 1 година) от натрупване на наднормено тегло:

Увеличаването на теглото в повечето случаи е резултат от дисбаланс между приема на енергия (прекалено голямо количество или прекалено питателна храна) и изгарянето ѝ (напр. поради недостатъчно движение). Royal Canin Ultra Light способства за намаляването на приема на калории на котката. Съдържащият се в храната L-карнитин подпомага оптималното изгаряне на мазнините. Порасналите котки са изложени на по-голям риск от образуване на пикочни камъни, особено ако са с наднормено тегло, поемат по-малко течности и съответно уринират по-рядко. Намаленото съдържание на минерали в Royal Canin Ultra Light и нейната специална формула Healthy Urinary System допринасят за здравето на пикочната система на котката. Отслабването чрез прием на бедна на протеини храна обикновено води до нежелано намаляване на мускулната маса на котката. Високото съдържание на ценни протеини в Royal Canin Ultra Light способства за запазване на мускулната маса. Специфичният оптимален макро хранителен профил превръща храната в инстинктивно и трайно предпочитано от порасналите котки лакомство. Защото и най-добрата храна е безполезна, ако котката отказва да я яде. Здравословната храна за котки Royal Canin Ultra Light съдържа всички хранителни вещества, необходими за постигането на оптимално здраве и жизненост. Консервираната храна Royal Canin Ultra Light съдържа сочни хапки във вкусен сос. Порционираните паучове надеждно съхраняват автентичния аромат и високото качество на хранителните съставки и едновременно с това се отварят лесно Инстинктивно предпочитание - оптимален макро хранителен профил: новият здравословен начин на хранене на принципа на оптималния макро хранителен профил е съобразен с възрастта и индивидуалните особености на котката. Чрез оптималния макро хранителен профил значително се подобрява разпределянето на енергията, приета с храната. Той описва оптималното съотношение между протеини, мазнини и въглехидрати и е предпоставка за трайното предпочитание към храната от страна на котките. Специалният профил на хранителните вещества се различава в зависимост не само от възрастта на котката, но и от нейното физиологично състояние (период на бременност или кърмене).

 

Котките притежават свойството да разпознават най-подходящата за индивидуалните им нужди храна и да я предпочитат пред другите. В комбинация със специализираното "ноу-хау" на Royal Canin, концепцията за оптимален макро хранителен профил е гаранция за изключително и трайно предпочитание на котката към тази храна. Продуктите Feline Health Nutrition на Royal Canin не омръзват на котките! По тази причина не е необходимо храната да е в различни вкусови вариации, тъй като вкусът не е решаващ фактор за котките при избора им на хранителни вещества.

Препоръки за хранене:

Дневна доза при хранене на котката единствено с храна Royal Canin Ultra Light в паучове/на ден:

 

Тегло на котката Идеално тегло Наднормено тегло
3 кг 3 -
4 кг 4 3
5 кг 5 4
6 кг 6 4 1/2
7 кг - 5 1/2

 

Дневна доза при хранене в комбинация със суха храна:

 

Тегло на котката Идеално тегло Идеално тегло Наднормено тегло
3 кг 1 пауч + 25-30 г 2 пауча + 10-15 г -
4 кг 1 пауч + 40-45 г 2 пауч + 25-30 г 2 пауча + 15-30 г
5 кг 1 пауч + 50-60 г 2 пауча + 35-45 г 2 пауча + 25-45 г
6 кг 1 пауч + 65-75 г 2 пауча + 50-55 г 2 пауча + 35-55 г
7 кг 1 пауч + 75-85 г 2 пауча + 65-70 г 2 пауча + 45-70 г

 

Всяко преминаване към друг вид храна трябва да става постепенно, така че стомашната флора на Вашата котка да има време да се приспособи към новите условия. В продължение на 7 дни смесвайте консервираната храна Royal Canin с досегашната храна на котката, като постепенно увеличавате количеството. С бавното преминаване към новата храна намалявате риска от стомашни разстройства. Имайте предвид, че прекалено големите дози храна също могат да причинят проблеми с храносмилането.

 

Марка: Royal Canin

прегледи 36

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти