SeaChem Acid Buffer™

SeaChem Acid Buffer™
В наличност

Цена: 24.25 лв.


Артикул код: 9523

За поръчки: (0879) 801 808

SeaChem Acid Buffer™ е нефосфатен буфер целящ понижаване на нивата на рН и противодейства с Alkaline Buffer ™. Тези буфери са предназначени за използване в растителни аквариуми или за много твърда вода, където фосфатните буфери могат да подложат аквариума на неприятни последици, като развитието на алги или помътняване. Acid Buffer ™ понижава рН и поддържа нива между 5.0 и 8.0, когато се използва едновременно с Alkaline Buffer ™. Acid Buffer ™ понижава рН, като преобразува карбонатната алкалност (KH) в наличен СО2. Той може да се използва за безопасно намаляване на нивата на рН в морски аквариуми.

Защо Acid Buffer™ е различен?
Това, което отличава Acid Buffer™ от други, предлагани на пазара буфери е, че не съдържа фосфати. Това го прави идеален за растителни аквариуми, където излишните фосфати могат да допринесат за нежелани последици, като появата на алги.

Инструкции за употреба

За да се намали рН, се използва 1/4 чаена лъжичка (2 g) за всеки 80 L вода дневно, докато се достигне желаното рН (тази доза намалява алкалността с около 0,2 милиеквивалента / л (0.6 DKH)). По-големи дози могат да са необходими за прилагане в много твърди (KH) или алкални води.

За да се регулира рН постепенно или ако водата е мека, или не е добре буферирана, използвайте Acid Buffer ™ в комбинация с Alkaline Buffer™. При използване на Acid Buffer ™ и Alkaline Buffer ™ заедно с цел да се постигне конкретно рН, да се спазва съотношението, предложено в графиката. Тази таблица се основава на използване в RO (осмозна) вода и съотношения може да се наложи да бъдат коригирани за използване в чешмяната вода.

 

Acid Buffer ™

Alkaline Buffer ™

рН

1

1.0

6.0

1

1.3

6.5

1

2.0

7.0

1

2.5

7.5

1

4.0

8.0

Марка: Seachem

прегледи 516

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти