SeaChem Alkaline Buffer ™

Този продукт не може да бъде закупен!

SeaChem Alkaline Buffer ™

Артикул код: 9524

SeaChem Alkaline Buffer ™ е нефосфатен буфер целящ повишаване на рН и алкалност (KH) и противодейства с Acid Buffer ™. Тези буфери са предназначени за използване в растителни аквариум или за много твърда вода, където фосфатните буфери могат да подложат аквариума на неприятни последици като развитието на алги или помътняване. Alkaline Buffer ™ повишава рН и го поддържа в граници между 7.2 и 8.5. Alkaline Buffer ™ е щадящ, безопасен и подобрява сладководната околната среда.

Защо Alkaline Buffer ™ е различен?
Това, което отличава Alkaline Buffer ™ от други, предлагани на пазара буфери е, че не съдържа фосфати. Това го прави идеален за растителни аквариум, където излишните фосфати могат да допринесат за нежелани последици, като появата на алги.

Инструкции за употреба

За да увеличите нивата на рН, използвайте една чаена лъжичка (7 грама) за всеки 80 L всеки ден, докато не постигнете желаното рН (тази доза повдига алкалността с около 1 милиеквивалент / L (2,8 DKH))

За да се регулира рН постепенно, използвайте Alkaline Buffer ™ в комбинация с Acid Buffer ™. При използване на Alkaline Buffer ™ и Acid Buffer ™ заедно за да се постигне конкретно рН, да се използва съотношението, предложено в графиката. Тази таблица се основава на използване в RO (осмозна) вода и съотношения може да се наложи да бъдат коригирани за използване в чешмяната вода.

Съвет: Първо следва да се определи количеството на Alkaline Buffer ™, необходимо за обема на водата. След това следва да се определи желаната алкалност (KH). След това, се разделят на броя в средната колона, за да се получи правилното количество на Acid Buffer, необходимо за използване.

Използвайте тези съотношения, за да определите как да постигнете желаното рН:

Acid Buffer ™

Alkaline Buffer ™

рН

1

1.0

6.0

1

1.3

6.5

1

2.0

7.0

1

2.5

7.5

1

4.0

8.0

Производител: Seachem

прегледи 143

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти