SeaChem CupriSorb ™

Този продукт не може да бъде закупен!

SeaChem CupriSorb ™

Артикул код: 9544

SeaChem CupriSorb ™ е тясно специализиран, синтетичен адсорбент представляващ филтърен материал за отстраняване на мед и тежки метали, както от сладководни, така и от морски аквариуми. CupriSorb ™ извлича всички видове мед, включително хелатирана мед, и продължава действието си до като не промени първоначалния си цвят до тъмно синьо-черен. CupriSorb ™ може да се регенерира многократно. Ако се остави да действа за по продължителен период от време, CupriSorb ™ постепенно ще извлече дори медна утайка, като действието му стига дори дотам, че да направи възможно развитието на безгръбначни колонии дори в аквариуми, агресивно лекувани с мед преди това. CupriSorb ™ е мощна специфична медна хелатираща смола.

Защо CupriSorb ™ е различен?

 Конкурентните предлагани продукти не са хеалтиращи продукти, а само катионобменни смоли. Тези смоли могат да отстранят мед от сладководни, но са неефективни в морски аквариуми, за разлика от CupriSorb ™.

Инструкции за употреба

Използвайте 500 мл за всеки 1250 L, за да отстраните до 15 000 мг (12 мг / л) мед. За оптимални резултати, CupriSorb ™ трябва да бъде поставен в аквариума така, че притока на вода да бъде насочено максимално през него. За да премахнете неоткриваеми нива на меден субстрат оставене CupriSorb ™ в употреба в продължение на най-малко 2 седмици. След този период резултатите показват, че тестовете за мед не отчитат никакви нива на концентрация. При употреба е препоръчително да се постави във филтърната кутия в химичен филтращ модул или на местоположение, което да осигури преминаване на голям концентриран поток на вода. Отслабването на действието или спирането му се установява с видима ясно изразена промяна в цвета на зърната до тъмносиньо-черен. Използвайте MultiTest® ® Copper, за да следите нивата на мед. След промяна на цвета до гореспоменатите CupriSorb ™ може да се изхвърли или да се регенерира.

Регенерация:

Накиснете вече използвания CupriSorb ™ в неметален съд в разтвор от две чаши вода и 1/2 чаша разтвор на солна киселина. Това е най-добре да бъде направено навън и далеч от деца. Киснете в продължение на 1 час, изплакнете добре след това. Повторете, ако е необходимо, до възстановаване на първоначалния цвят на CupriSorb ™ . Изплакнете обилно с вода и разтвор на натриев бикарбонат, докато образуването на пяна спре. Изплакнете отново. CupriSorb ™ вече е готов за повторна употреба. Ако първоначалният цвят не може да бъде възстановен след няколко измивания с киселина, да се процедира с изплаквания в разтвор на бикарбонат, след това продължете регенерирането както е посочено за HyperSorb ™ или Purigen ®.

Производител: Seachem

прегледи 140

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти